Orbán: Európa bajban van

2020. augusztus 31. 11:29

Magyarország az intellektuális szuverenitásért küzd – jelentette ki a magyar kormányfő a 15. Bledi Stratégiai Fórumon.

2020. augusztus 31. 11:29
null

Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn. Európában nehezen értjük meg, hogy – az Egyesült Államokkal és Kínával ellentétben – nem vagyunk képesek gyökeresen megváltoztatni a játékszabályokat – mutatott rá a magyar kormányfő.

Orbán Viktor szerint ennek az az oka, hogy nincsen közös európai hadsereg és ahhoz kapcsolódó tudományos-innovatív központok, amelyek a technológiai fejlődés motorjai lehetnének. Jelenlegi helyzetünk és az abból fakadó következmények pontosítása egyelőre tisztázásra vár – tette hozzá. Az idei nemzetközi konferencia központi témái az Európa előtt álló kihívások és lehetőségek, elsősorban a koronavírus-járvány és a Brexit tükrében. A fórumon számos ország állam- és kormányfői, illetve külügyminiszterei vesznek részt.

(MTI)

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2020. augusztus 31. 18:16
A közös hadseregnek túrós a háta,szerintem ezt Viktor se gondolta komolyan Ez lenne az egyik probléma?A tudatlanság az probléma, az emberek gyökereinek elszakítása, a történelem,a hagyományok feladása az örökölt tudás tovább nem adása,a nemzet tudat elveszítése az a nagy gond.
BossN
2020. augusztus 31. 18:06
Jól néz ki Orbán, remélem maradt ideje pihenni valamennyit.
annamanna
2020. augusztus 31. 16:57
Hogy lehetséges ilyen bőrszínt elérni pár nap alatt? Orbán az egész nyarat végigdolgozta. Itthon, nem az Egyenlítőn. Trump a floridai villájában való hesszeléstől sem barnul le ennyire, és a fehérségén még egy vödör arcfesték sem segít.
zolizolizoltan
2020. augusztus 31. 16:30
Mai hír, hogy Palkovics felborította az OTKA pályázaton nyertesek tudományos precizitással megállapított rangsorát és pofára osztotta ki a pénzt. A 11 milliárdos OTKA ez egyetlen belföldi pályázati forrás. Erre a tahó beavatkozásra lemondott az OTKA bíráló bizottsága. Ennyit arról a bhablatyról, amit Orbán megeresztett Bledben az Európai innovációs intézményekről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!