LMBT-tüntetők zászlóval és maszkkal figurázták ki Jézus szobrát Varsóban

2020. augusztus 06. 08:43

Letartóztatták őket – közölte a BBC.

2020. augusztus 06. 08:43
null

Három embert helyeztek vád alá és tartóztattak le Varsóban, mivel szivárványos zászlókkal „díszítettek” fel köztéri szobrokat. A lengyel rendőrség emlékmű meggyalázásával és vallásos érzület megsértésével vádolja a tüntetőket. Az aktivisták Andrzej Duda lengyel elnök LMBT-ellenes rendelkezései ellen tüntettek, és a demonstráció alatt „fellobogózták” Jézus Krisztus, Kopernikusz és a varsói sellő szobrát is. Hogy teljes legyen a kép, anarchista szimbólumokkal dekorált rózsaszín maszkot húztak a szobrok fejére.

Mateusz Morawiecki miniszterelnök elítélte az aktivisták tettét: szerinte a szobrok olyan értékeket szimbolizálnak, amelyek lengyelek milliói számára fontosak. Azonban az aktivisták hangsúlyozták, hogy ők épp a kormányzat homofób ideológiája ellen lépnek fel. Az ügyészeknek még el kell dönteniük, hogy az ügyet bíróságra viszik-e. Lengyelországban a vallásos érzelmek megsértését pénzbírságtól egészen két év börtönig büntetik – írta meg a BBC.

Fotó: A leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösségét jelképező szivárvány színű zászlókkal vonulnak résztvevők a közösség tagjainak egyenlő jogokat követelő varsói megmozduláson 2019. június 8-án. MTI/PAP/Jakub Kaminski

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. augusztus 09. 09:00
ott is ennyi buzi van?
egyvilág
2020. augusztus 07. 15:01
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml Érdekes lehet továbbá a következő bevezető a gender tanba: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
tevevanegypupu
2020. augusztus 07. 07:21
Izraelben bezzeg nem mernének ilyesmivel szórakozni..pláne ha meg is engednék a felvonulást..a magyar liberális zsidóknak is csak Budapesten van nagy szájuk és itt élik ki mérhetetlen pofátlanságukat..
hakos
2020. augusztus 07. 01:07
Bezzeg ezek is annyira bátrak, hogy Mohamedánokkal nem mernek ujjat húzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!