Indonéziának 2020 végére évente 250 millió adag vakcina előállítására lesz kapacitása

2020. augusztus 04. 17:49

Ha a teszt sikerrel jár, a Bio Farma maga fogja gyártani ezt a vakcinát.

2020. augusztus 04. 17:49

Indonéziának 2020 végére lesz kapacitása, hogy évente 250 millió adagot állítson elő abból a koronavírus-vakcinából, amelynek klinikai tesztelése most folyik az országban – jelentette be kedden Erick Thohir, az állami vállalatok indonéz minisztere.

A tájékoztatás szerint a Bio Farma állami gyógyszergyártó cég ezen a héten kezdi meg az oltóanyag embereken való klinikai tesztelésének harmadik szakaszát egy olyan vakcinával, amelyet a Sinovac kínai cég gyártott. Ha a teszt sikerrel jár, a Bio Farma maga fogja gyártani ezt a vakcinát – mondta a miniszter. Hozzátette: ez utóbbi cég a következő hónapokban fokozatosan növelni fogja gyártókapacitását, és az év végére készen áll majd évi 250 millió adag előállítására.

Az indonéziai klinikai teszteket Nyugat-Jáván végzik majd 1600 önkéntes bevonásával. A Sinovac Brazíliában és Bangladesben is részt vesz klinikai tesztelésekben. A csaknem 270 millió lakosú országban március óta több mint 115 ezer koronavírusos megbetegedést jelentettek, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 légzőszervi betegségbe pedig már csaknem 5400-an haltak bele a hivatalos adatok szerint. A járvány terjedése nem lassul, június eleje óta naponta több mint ezer fertőzöttet regisztrálnak.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2020. augusztus 04. 21:18
Az egész világ év végére vakcinát fog gyártani (ígéretben), nagyon kíváncsi leszek majd mit mondanak tavasszal, /amikor bedőlnek a tőzsdék , a dollár összezuhan ... stb./, mikor lesz a következő időpont, meg arra is kíváncsi vagyok mikor tudatják az emberekkel hogy, nem lehetséges olyan vakcinát gyártani amivel ha beoltanak nem kapod el a fertőzést
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!