Betiltják a nyérctenyésztést Hollandiában

2020. augusztus 28. 18:46

Hollandia betiltja a nyérctenyésztést, miután több esetben is koronavírus-járvány tört ki szőrmefarmokon. Márciusra az összes ilyen létesítményt bezárják - közölte pénteken a holland kormány.

2020. augusztus 28. 18:46

Több mint 40 farmon jelentettek állatokat és esetenként embereket is érintő fertőzéseket. Minden érintett állatot leöltek. A szakértők attól tartanak, hogy az állattenyésztő telepek továbbra is fertőzési gócok maradnak és állandó veszélyt jelentenek a továbbiakban az emberekre. Több esetben regisztráltak ugyanis olyan esetet, amikor nyérctől származott az emberi fertőzés.

Hollandiában mintegy 150 szőrmefarm üzemel, a legtöbb Észak-Brabant tartományban és az ország délkeleti részén. A tenyésztők összesen mintegy 180 millió eurót (63,7 milliárd forintot) kapnak kompenzációként.

MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. augusztus 29. 01:21
Hollandiában azért szorítják vissza az állattenyésztést, mert már kevés a hely az országban, nagy a népsűrűség, az állatok mindenhol zavarják már a lakókat. És még mindig kell a hely a négereknek, araboknak, bárki távoli idegen szerzetnek, ha nem állat, hanem ember. A liberális világban állatoknak, autóknak nem jut hely. Főleg Hollandiában nem.
röviden
2020. augusztus 28. 21:24
Ez alapjaiban rengeti meg a holland nemzetgazdaságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!