Agyonlőttek Portlandben egy férfit egy tüntetés során

2020. augusztus 30. 12:35

Az áldozat a Trump-párti menet tagja lehetett.

2020. augusztus 30. 12:35
null

Agyonlőttek az Egyesült Államokban egy férfit az Oregon állambeli Portlandben helyi idő szerint szombat este, miközben Donald Trump amerikai elnök támogatói és bírálói tüntetéseket tartottak a városban – jelentette a helyi sajtó. Becslések szerint mintegy 2500 Trump-párti demonstráló több száz járművel konvojban vonult át a városon, és a menet összetűzésbe keveredett baloldali ellentüntető csoportokkal. Nem világos, pontosan milyen események vezettek a lövések eldördüléséhez, és a rendőrség nem erősítette meg, hogy a gyilkosság közvetlenül összefüggésbe hozható lenne a demonstrációkkal.

Az áldozat a hírek szerint a Trump-párti menet tagja volt. A rendőrség vizsgálja az incidenst, nem közölték, ki lehetett az elkövető. Portlandben rendszeresek a tüntetések azóta, hogy május végén Minneapolisban egy fekete férfi meghalt egy brutális rendőri intézkedés következtében. Szerte az Egyesült Államokban heteken keresztül tömegek tüntettek a feketék elleni rendőri túlkapások miatt. Szerdán a Wisconsin állambeli Kenoshában tört ki lövöldözés tüntetők között, akkor két ember vesztette életét.

(MTI)

Fotó: Jobboldali tüntetőket és ellentüntetőket igyekeznek elválasztani a belbiztonsági minisztérium kötelékébe tartozó rendőrök a szövetségi bíróság portlandi épületénél 2020. augusztus 22-én. A nemet mondunk a marxizmusra mottóval megrendezett demonstrációra baloldaliak, magukat antifasztának mondók és a Black Life Matters mozgalomhoz tartozók baloldali és csoport ellentüntetéssel válaszoltak az Oregon állambeli városban. MTI/AP/The Oregonian/Brooke Herbert

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2020. augusztus 30. 20:25
Nem biztos, hogy a golyót fegyverből lőtték ki. Az sem bizonyos, hogy a dördülés lőfegyverből erdő hanghatás volt. Nagyon kétséges, hogy az a fegyvergolyó célzottan talált volna a célba. Az is kétséges, hogy a fegyver valakinek a kezében volt valaha. Különben is, mit számít, ha harcolnak a demokráciáért,
Tóth Zoltán
2020. augusztus 30. 20:01
Az USA-ból érkező friss hírek egyébként miért ne lennének értelmezhetőek Putyin "aktív intézkedéseiként", tehát az ottani rend bomlasztására hivatott beavatkozásként - s ekként, a friss európai fejlemények tükrében (szélsőségesek erőszakos megmozdulásai, terrorcselekmények) válaszként a saját portát (Fehéroroszország) ért próbálkozásokra? Kommentjeim itt: https://magyarnarancs.hu/kulpol/lukasenka-uj-alkotmanyt-kell-elfogadnunk-ahogy-azt-ti-is-akartatok-132416#kommentek + https://mandiner.hu/cikk/20200824_amtrak_joe_a_mesek_birodalmaban#comments + https://magyarnarancs.hu/kulpol/joe-biden-azt-igeri-kivezeti-a-sotetsegbol-amerikat-132531#kommentek .
brekker
2020. augusztus 30. 16:46
Aztán ezek adnak ki jelentéseket rólunk, hogy megfeleltünk vagy nem.
brekker
2020. augusztus 30. 16:43
Tüntessünk Fegyverrel! Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!