A bejrúti holland nagykövet elhunyt felesége felajánlotta szerveit

2020. augusztus 12. 08:32

Az asszony utolsó feladataként a külügyminisztérium HR-osztályán dolgozott.

2020. augusztus 12. 08:32

Sajtóinformációk szerint felajánlotta szerveit a libanoni holland nagykövet felesége, aki a múlt heti bejrúti robbanás következtében vesztette életét a kórházban, számol be az Euronews. Az 55 éves Hedwig Waltmans-Molier csak négy nappal a szörnyű katasztrófa után, a kórházban halt bele sérüléseibe. Szerveit két betegnek adományozta.

A holland nagykövetség megerősítette, hogy Waltmans-Molier szervdonor, ám azt is hozzátették, hogy ezt magánügyként kezelik. Nem sokkal halála után a külügyminisztérium részvétét nyilvánította a családnak. Egyben tiszteletüket fejezték ki „példaértékű” elkötelezettsége miatt, hogy „nehéz vagy veszélyes körülmények között” is helyt állt Hollandiát szolgálva diplomataként szerte a világon. „Kollégái szeretették őt, és nagyon fog hiányozni” – olvasható a közleményben. – „Halála veszteséget jelent a külügyminisztérium és az egész ország számára”.

Hedwig és férje, Jan 38 évig éltek együtt, és mindketten karriert építettek a holland külügyminisztériumban. Az asszony utolsó feladataként a minisztérium HR-osztályán dolgozott, idejét megosztotta Bejrút és Hága között.

(Euronews)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2020. augusztus 12. 12:14
OFF: Emberek, én x-eltem ezt a Tehetetlen Dodó nevét ellopó nicktolvajt. Kérlek, hogy ezt ti is tegyétek meg. Hsz-ei a béka segge alatti színvolnalon vannak, voltak. Amúgy pedig szar tolvaj.
olajfa1
2020. augusztus 12. 11:06
Tisztelet az asszonynak. Nyugodjék békességben. Sajnálatos, hogy ilyen "baleset" vetett véget az életének...
Mich
2020. augusztus 12. 10:08
Kicsit csöpögős...
Párhuzamos különvélemény
2020. augusztus 12. 09:23
Nyugodjék békén, tisztelet az emberi nagyságának! (Már ha ez az egész igaz, hiszen Jurónyúz...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!