Újabb amerikai támadás a TikTok ellen, valószínűleg betiltják az alkalmazást

2020. július 13. 14:07

Kína „amerikai bábjának” nevezte Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója a TikTok új vezériazgatóját, Kevin Mayert egy Fox News-nak adott interjúban – közölte a Portfolio.hu.

2020. július 13. 14:07
null

Navarro egyszerre tovább vádolta a kínai tulajdonban lévő közösségi alkalmazást azzal, hogy amerikaiakról gyűjtenek adatokat és Pekingnek adják ezt tovább. Hozzátette: Trump elnöktől határozott fellépést vár a Tiktok és más kínai alkalmazások ellen. „Az amerikai lakosság nem érti, hogy amikor ezekbe a jópofa alkalmazásokba feltöltik az adataikat, ez kínai szerverekre vándorol, egyenesen a kínai hadsereg és a kínai kommunista párt kezébe. Ezeket az alkalmazásokat személyes és pénzügyi adatok ellopására, zsarolásra is lehet használni, illetve szellemi és üzleti tulajdon megszerzésére is” – mondta Navarro.

A pekingi Bytetance tulajdonában lévő alkalmazás ellen a múlt hét óta hevültek fel az amerikai támadások, miután Mike Pompeo külügyminiszter bejelentette, hogy vizsgálják a Tiktok betiltásának lehetőségét. Navarro a TikTok mellett még a WeChat nevű kínai üzenetküldő alkalmazás betiltására is sürgeti Trump elnököt – írta meg a Portfolio.hu.

Kép forrása: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vatai Károly
2020. július 14. 14:44
Az nem tetszik az amcsiknak, ha a tiktok lopja az adatait a kínaiaknak. De az már nyilván okés ha fordított helyzetben meg pl a Youtube által Amerika lopja a kínaiak adatait.
Vakfolt
2020. július 14. 14:02
"Az amerikai lakosság nem érti, hogy amikor ezekbe a jópofa alkalmazásokba feltöltik az adataikat, ez kínai szerverekre vándorol, egyenesen a kínai hadsereg és a kínai kommunista párt kezébe. Ezeket az alkalmazásokat személyes és pénzügyi adatok ellopására, zsarolásra is lehet használni, illetve szellemi és üzleti tulajdon megszerzésére is" És ez a probléma? Mit szólsz ehhez? "A magyar lakosság nem érti, hogy amikor a Facebookra feltöltik az adataikat, ez amerikai szerverekre vándorol, egyenesen a CIA kezébe. Ezeket az alkalmazásokat személyes és pénzügyi adatok ellopására, zsarolásra is lehet használni, illetve szellemi és üzleti tulajdon megszerzésére is" Na ugye.
Onurisz
2020. július 14. 09:39
Én nem használom ezeket a nárcisztikus sz.rságokat, de nem értem, hogy mi a f.szt tudnak kezdeni a több százmillió kisembertől begyűjtött adatokkal, akár az amerikaiak, akár a kínaiak. Mi a veszélyes ebben? Bombáznak reklámokkal, vásároltatni akarnak, de ha én nem akarok, akkor coki. Rengeteg adat keletkezik a világon minden pillanatban és nagyon gyorsan el is avul. Mivel tudja zsarolni Little Richardot a kínai kommunista párt és milyen "szellemi és üzleti tulajdont" tud megszerezni tőle? Vicc. Ami nem vicc, az a vállalatok és hivatalok adatbázisa, azokat viszont elvileg védik.
Welszibard
2020. július 13. 22:28
Az USA sem különb. Aki pl. g-mail-lel regisztrált ide, annak nemcsak a magánleveleit, de az itteni kommentjeit is látja az elemző központ, ahol 40.000 munkatársuk 3 műszakban analizálja a robotok adatait. Így készítenek Rólad és rólam is profilképet, s amikor szükségük van rá előveszik, vagy annak a politikai erőnek adják el, akinek akarják. A yahoo detto.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!