Eljárás indult a távozó francia miniszterelnök ellen

2020. július 03. 20:14

Edouard Philippe távozó francia miniszterelnök és volt egészségügy miniszterei ellen a koronavírus-járvány kezelése miatt indul eljárás.

2020. július 03. 20:14
null

Előzetes eljárás indul Edouard Philippe távozó francia miniszterelnök és volt egészségügy miniszterei ellen a koronavírus-járvány franciaországi kezelése miatt – közölte pénteken Francois Molins, a semmítőszék főügyésze. A kormánytagok büntetőjogi felelősségéről kizárólag a miniszteri rangú politikusok ügyeivel foglalkozó, 1999-ben létrehozott francia köztársasági bíróság (CJR) illetékes ítélkezni, ahova több mint nyolcvan panasz érkezett a kormány ellen a járvány kezdete óta.

A főügyész közleményét akkor adta ki, amikor a délelőtt lemondó miniszterelnök átadta hivatalát utódjának, az Emmanuel Macron államfő által kora délután kinevezett Jean Castexnek, aki 2020 április óta a koronavírus-járvány miatt kihirdetett általános karantén fokozatos feloldásáért felelős kormánymegbízott volt.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2020. július 04. 07:06
Kukigerit ki dugja kutyaólba? A moszatjelleműnek, minimum gondatlanságból, több emberen elkövetett gyilkosság miatt kell felelnie. De lehet, hogy szándékos, ideológiailag motivált gyilkosság miatt?
tevevanegypupu
2020. július 03. 23:42
Macron helyett..fantasztikus..Macron egy személyben dönt mindenről..a franciák nem normálisak, ha hagyják, hogy az megússza a büntetést, aki érdemli..
zakar zoltán béla
2020. július 03. 22:33
Micron a jellem................
Knerten
2020. július 03. 21:45
Itt is jó helyre megy minden pofon, és közben azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Franciaország fékekésellensúlyokilag minden kritikán felül álló mintademokrácia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!