Bizalmi szavazás elé néz a bolgár kormány, de nincs mitől tartania

2020. július 15. 19:44

Bulgária az Európai Unió legszegényebb és hivatalosan a leginkább korruptnak minősített tagállama.

2020. július 15. 19:44

Újabb bizalmi szavazás vár a parlamentben a bolgár kormányra, de hozzáértők szerint nincs mitől tartania – derül ki szerdai sajtójelentésekből. Az indítványt egy kisebb ellenzéki párt terjesztette elő arra hivatkozva, hogy Bojko Boriszov jobbközép kabinetjének tagjai egytől egyig korruptak. A balkáni országban több helyszínen folyamatosan zajlanak korrupcióellenes tüntetések, amelyek az elmúlt éjszakán több sérüléssel járó zavargássá fajultak Szófiában, a fővárosban. A most kezdeményezett lesz az ötödik bizalmi szavazás a kormány ellen, de csak egy jobboldali populista pártocskára és néhány független képviselő támogatására számíthat.

Boriszov miniszterelnök amúgy azt mondta, hogy hivatalban maradását az e heti európai uniós csúcstalálkozótól teszi függővé. Belpolitikai „megbeszélést tartok a koalíciós partnerekkel, és ha nem lesz egy általam is elfogadott stabilitási program, benne az ellenzéki pártok egyetértésével is, akkor (...), nos, egyedül senki sem viheti véghez a dolgokat" - mondta. "A csúcstalálkozó után megint beszélünk” – búcsúzott el. Bulgária az Európai Unió legszegényebb és hivatalosan a leginkább korruptnak minősített tagállama. A tüntetők nem csak a kormányfő, hanem az állami főügyész távozását is követelik.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!