Saját alkalmazottai is bírálják Zuckerberget

2020. június 02. 13:12

A Twitterrel szemben továbbra is kritika nélkül közli az amerikai elnök, Donald Trump megszólalásait.

2020. június 02. 13:12

A Facebook vezető alkalmazottai nyilvánosan bírálták az alapító-tulajdonos Mark Zuckerberget, amiért az a Twitterrel szemben továbbra is kritika nélkül közli az amerikai elnök, Donald Trump megszólalásait, számol be az Euronews.

Egy régi vita kapott nagyon is valós élt a George Floyd halála miatt kitört tüntetés- és zavargáshullám nyomán az Egyesült Államokban. A vita arról szól, hogy a milliárdok által olvasott internetes portálok milyen mértékben szabályozhatják a rajtuk közzétett tartalmakat? És ha már van szabályozás, be kell-e tartatniuk adott esetben az amerikai elnökkel?

A Twitter, Trump kedvenc platformja elkezdte a saját szabályzatát alkalmazni az elnök tweetjeire. Először úgynevezett tényellenőrzést kapcsoltak Trumpnak egy posztjához, amiben azt írta, hogy Kaliforniában a levélszavazás garantáltan csalásokhoz fog vezetni. Ebben részletesen cáfolják az elnök odavetett megjegyzését. A George Floyd-tüntetések kapcsán pedig a platform „az erőszakot dicsőítőnek” minősítette Trump tweetjét, amelyben azt írta: amikor kezdődik a fosztogatás, elkezdődik a lövöldözés is.

Trump válaszul aláírt egy elnöki rendeletet, amely alapjaiban rengetné meg a nagy közösségi oldalak helyzetét, mert megszüntetné azt a helyzetet, hogy nem vonhatók felelősségre a rajtuk keresztül publikált véleményekért. Az elnöki rendelet jogilag ugyan nagyon támadható, és nagy valószínűséggel nem lépne hatályba, mégis fenyegető lépés a Twitterhez hasonló óriások számára. De a legnagyobb veszélyt a Facebookra jelenti, amelynek a vezetője látványosan távol tartja magát a konfliktustól.

Mark Zuckerberg ahelyett, hogy kiállt volna a Twitter mellett, tízmillió dollárt ajánlott fel a rasszizmus ellen küzdő szervezeteknek, amivel saját vezető munkatársainak egy részét is megszólalásra késztette, akik nyilvánosan bírálták a tulajdonos alapítót.

(Euronews)

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rollotomasi
2020. június 02. 14:28
Liberális demokrácia=Véleményterror. Az összes sztrájkoló buzit kibasznám és vennék fel helyettük olyanokat, akik a COVID-19 miatt veszítették el az állásukat. Aztán lehetne nyugodtan tovább sztrájkolni, meg tüntetni, az időből kitelne, fizut meg majd adna Gyuri bácsi, meg még az a pár kriptozsidó, aki mögötte áll.
drkovax
2020. június 02. 14:26
A megszólaló munkatársaknak útilapu, már ha tényleg még Zuckerberg a főnök.
luzitanxaver
2020. június 02. 14:23
Ebből is látszik, hogy a fész kontraszelekciós személyzeti politikája (meg nagyjából az egész cégnek álcázott leviatán) pont ugyanolyan elvek mentén érvényesül és olyan ívet fut be, mint anno a Bolsevik Párt elmélete és gyakorlata. Alapszabály, hogy _mindig_ lesz egy még lánglelkűbb forradalmár, Cukorhegy pedig jobban teszi, ha mindig alaposan körülnéz, mielőtt jégcsákánnyal a fejében ébred.
villogókékfog
2020. június 02. 14:21
Ék verés, azaz a bolsik módszere kezd kicsúszni a kezükből. Hajrá Trump!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!