Leleményesen védekeznek a fertőzés ellen az indonéz taxisok

2020. június 10. 15:16

Az ázsiai ország fővárosában a járvány miatt a taxisoknak tilos volt személyt szállítani, csakis tehertaxiként működhettek.

2020. június 10. 15:16

„Hátipajzzsal” védekeznek a koronavírus-fertőzés ellen a motortaxisok Indonézia fővárosában.

A csaknem 10 millió lakosú Jakartában állandóak a közúti torlódások, ezért a leggyorsabb közlekedési mód a motor. A járvány miatt a taxisoknak tilos volt személyt szállítani, csakis tehertaxiként működhettek. Immár ismét vihetnek utast, és hogy az ne fertőzhessen például köhintéssel, a motor vezetőjét utasától átlátszó műanyaglap választja el, amely hátizsákhoz hasonlóan rögzül a fuvarozóra, és egyúttal védi az utast is attól, hogy a vezető esetleges tüsszentésének eredményét az arcába csapja a menetszél.  

Jakartában a járvány elleni védekezés szigorán enyhítettek, miközben a bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek számának napi gyarapodása Indonéziában a héten rendre rekordot dönt. Az országban már csaknem kétezren haltak meg a ragály miatt, a legtöbben Délkelet-Ázsiában.

(MTI)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2020. június 10. 17:56
És ha elég gyorsan megy a motoros, akkor szárnyként funkcionál és repülő fuvar lesz belőle. Elkenik a redbullos vagányok száját is nemsokára ezek a jakartai taxisok.
nick89
2020. június 10. 16:50
A polgármesterek elé se ártana néha egy plexit tenni... Emlékeztek Gálfi István esetére? Kamerával felvette, ahogyan a korrupt, zsaroló polgármester átveszi a kíkényszerített kenőpénzt. Kár, hogy utána az államigazgatás addig üldözte Gálfit, amíg csak bírta. (QWERTY Computer)
péterx
2020. június 10. 15:27
Volt nálunk is - egy kabinszerű - műanyag pajzs egy taxist ért gyilkos támadás után, de lekerült, mert a taxisokat zavarta az utasokkal való kommunikációban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!