Huszonegy évet kapott a mecsetben lövöldöző norvég

2020. június 11. 18:14

Négy lövéssel ölte meg mostohahúgát, majd fegyverével a közeli mecsethez ment.

2020. június 11. 18:14

A szélsőjobboldali merénylőt bűnösnek találták és huszonegy év börtönbüntetésre ítélték Norvégiában, miután megölte a kínai származású mostohahúgát és tüzet nyitott egy oslói mecsetben – írja a Euronews.

A huszonkét éves Philip Manshaus tavaly augusztusban kezdett lövöldözni az al-Noor iszlám központban Baerumban, az Eid al-Adha ünnepségek alatt. A bíróság ítélete a lehető legszigorúbb kiszabható büntetés. Manshaus elmondta, nem bánta meg, amit tett. Beismerte tettét, azonban sürgősségi igazságszolgáltatásnak nevezte azt. 

Tavaly augusztus 10-én Manshaus megölte 17 éves örökbefogadott mostohahúgát, Johanne Zhangjia Ihle-Hansent, miután négy alkalommal rálőtt oslói otthonukban.  Ezután elment a közeli mecsetbe, ahol négy lövést adott le az üvegajtó felé. Senki sem sérült meg, a mecset három imádkozója közül az egyiknek pedig sikerült őt ártalmatlanítania.

(Euronews)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. június 12. 11:43
Életfogytilglanit érdemelt volna.
balbako_
2020. június 11. 18:45
Segítsen valaki a keresztény templomban vérengző muszlimokat mikor és mennyi időre büntettek? https://kozbenjaro.blog.hu/tags/m%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!