Eurojust: Mintegy 3,5 tonna kábítószert foglaltak le

2020. június 30. 13:20

Hatalmas, tizennégy milliárd forint értékű fogásról van szó, ami nagyjából hét millió fogyasztót látott volna el.

2020. június 30. 13:20

Kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözői csoport 37 tagját fogták el albán és olasz rendőrök, 3,5 tonna marihuánát, kokaint és hasist foglaltak le, amelynek becsült feketepiaci értéke meghaladja a 40 millió eurót (mintegy 14 milliárd forint) – közölte az Eurojust kedden. Az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség tájékoztatása szerint a lefoglalt kábítószermennyiség legalább 7 millió fogyasztó ellátására lett volna elegendő. A beszámoló szerint az olasz és albán származású gyanúsítottak bűnszervezete hosszú ideje volt aktív az európai kábítószer-piacon. Évek óta folytattak csempésztevékenységet a két ország között húzódó tengerszakaszon Albániából Olaszországba, ahol az árut elsősorban a déli Puglia és Basilicata régióba szállították.

Az olasz és az albán hatóságok összehangolt műveletében különféle árukat is legfoglaltak 4 millió euró (mintegy 1,4 milliárd forint) értékben, főként Albánia területén. A bűnözői csoport tagjaitól több alkoholos ital-, valamint kávékereskedést, éttermeket, legalább tucatnyi lakást, építési telkeket, valamint nagyértékű autókat, és nagysebességű motorcsónakokat koboztak el. A keddi előállítások előzménye, hogy az olasz és az albán hatóságok a bűnözői csoport tagjainak egy részét már egy 2019-es akció során elfogták. Többük ellen az óta elsőfokú bírósági ítélet is született – közölte az Eurojust.

(MTI)

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alexander
2020. július 06. 09:10
..
Förgeteges Edigej
2020. június 30. 14:32
Jesszusom, mi lesz most Deutsch Tomival, Habony Árpival és Rogán Tónival?
nick89
2020. június 30. 13:35
Részvétem a hazai albán pékeknek ill kérdezem, hogy a NAV honlapján az online számlázással kapcsolatos közlemény partidrogok hatása alatt készült-e? "Az Online Számla gépi interfészen beküldött adatszolgáltatások feldolgozásában, valamint a webes bejelentő felület működésében lassulás tapasztalható, egy probléma kivizsgálási folyamatban van. Az eseménnyel kapcsolatos új információt friss frissítést teszünk közzé, kérjük, kísérletezzék meg és tájékoztassák! Szíves megértési és türelmét köszönöm!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!