Elhamarkodták az enyhítéseket

2020. június 30. 07:59

Az összes újonnan azonosított nagy-britanniai fertőzött 10 százalékát Leicesterben szűrték ki az elmúlt egy hétben.

2020. június 30. 07:59

Újra szigorítottak a járványellenes intézkedéseken a közép-angliai Leicesterben, miután az utóbbi időszakban megugott a koronavírussal fertőzöttek száma, számol be az Euronews. Az üzletek egy része kedden már ki sem nyithatott, csütörtöktől pedig további korlátozások lesznek. Az intézkedések egyelőre 2 hétre szólnak, utána felülvizsgálják a helyzetet.

„Javasoljuk, hogy amennyire csak lehetséges, mindenki maradjon otthon és ne hagyja el a várost” – üzente az ott élőknek Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Az összes újonnan azonosított nagy-britanniai fertőzött 10 százalékát Leicesterben szűrték ki az elmúlt egy hétben.

„Senki sem tartja be a távolságot, az emberek fele nem hord maszkot, vagy csak időnként, itt-ott. Cserbenhagytak minket” – jellemezte a tömeg hozzállását a járványhelyzethez egy helyi fiatal.

Szerbiában viszont kötelező a maszkviselés a nyilvános helyeken. A délkelet-európai ország így próbálja kontrollálni a járvány második hullámát.

(Euronews)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48saxon
2020. június 30. 09:17
Amúgy most már kimondhatjuk, hogy nálunk az első hullámot elég jól megúsztuk, igen, az intézkedéseknek és a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően. Viszont miután még mindig nincs vakcina, és a lakosságnak feltehetőleg csak kis %-a esett át a betegségen, bármikor újból berobbanhat. Ezért is szerezték be azt a sok lélegeztetőgépet. A berobbanás pedig bizonyos óvintézkedések további fenntartásával, és egyesek újbóli bevezetésével előzhető meg - hogy pontosan milyenekkel, az persze jó kérdés.
Kiscsillag
2020. június 30. 09:02
Leicester lakosságának 49% ázsiai, fele nem beszél angolul és megtartotta ázsiai higéniás szokásait.
night watch
2020. június 30. 08:42
A budapest ellenzék megint reménykedhet. Akik tele pofával nyomták, hogy el volt túlozva a kormány reakciója, egyik pillanatról át fognak váltani arra, hogy túl hamar feladták a korlátozásokat és hogy különben sem tettek eleget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!