A hangulat nem a régi a francia kisvendéglőkben

2020. június 03. 09:17

Megszűnik a bouchonokra jellemző zsúfoltság – és egy kicsit a karakteres hangulat is.

2020. június 03. 09:17

Kedden megnyitottak az éttermek és a bárok Franciaországban, számol be az Euronews. Két hónap után rengeteg a takarítani és átrendezni való ebben a múlt század elején épült lyoni bouchonban, ami a fűszeres, olykor zsíros és sok belsőséget használó lyoni konyha alapegységeként működő kockás terítős kisvendéglő. Már az első nap özönlenek a foglalások.

– Tegnap óta nincs megállás – mondja Sonia Alves de Carvalho, az étterem igazgatója. – A hűséges vendégek boldogan jönnek, részben mert szeretnek jönni, részben azért, hogy támogassanak minket.

A konyhában már készül a térség két specialitása, a lecsóféle ratatouille és az általában csukagaluskának fordított quenelle - a szigorú egészségügyi szabályok miatt a szokásosnál lassabban.

Biztosan lassabban fogunk dolgozni, mert korábban is majd elhagytuk a hajunkat, de alkalmazkodunk, mint mindenki más – mondja a chef, David Mizoule.

Szét kell húzni az asztalokat, hogy meglegyen közöttük a hatóságilag előírt másfél méter, amivel megszűnik a bouchonokra jellemző zsúfoltság – és egy kicsit a karakteres hangulat is.

– Kicsit szomorúbb, kicsit tágasabb, kicsit üresebb, de ez még csak az első nap – mondta egy vendég.

(Euronews)

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2020. június 03. 14:50
"-Kicsit szomorúbb, kicsit tágasabb, kicsit üresebb, de ez még csak az első nap - mondta egy vendég." Semmi kétségem, hogy minden azonnal ugyanolyan lesz, mint a pandémia előtt. De majd jönnek olyan vírusok, amik nem csak az öregeket ölik.
atila68
2020. június 03. 14:25
Azt azért elvárnám, ha már szóba hozza a hírszerkesztő, hogy az említett ételeknek utánajárjon legalább a neten, hogy ne írjon hülyeséget.
certus
2020. június 03. 11:18
A hangulat Franciaországban már régen nem a régi. De ez egy másik téma lenne.
night watch
2020. június 03. 10:11
"a térség két specialitása, a lecsóféle ratatouille" A ratatouille Nizzából származó provanszi étel, éppen nem a lyoni térség különlegessége. Tipikus lyoni pl. a pacalból készült endouilette, meg a többi lyoni kolbász.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!