Verhofstadt: Hitler óta nem látott Európa ilyen fellépést

2020. május 11. 22:48

Adolf Hitler 1933-as Felhatalmazási törvénye óta nem látott ilyen fellépést Európa, írta Orbán Viktorról és a koronavírus miatti veszélyhelyzetben kihirdetett rendeleti kormányozásról Guy Verhofstadt, Belgium korábbi miniszterelnöke – közli az Index.

2020. május 11. 22:48

„Verhofstadt, aki 2009 óta az Európai Parlament tagjaként a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakcióvezetője, arról írt véleménycikket a Project Syndicate-re, hogy megöli-e a demokráciát a jelenlegi világjárvány. Ebben a cikkben a politikus amellett érvel, hogy a koronavírus által okozott gazdasági következmények mellett szerinte azzal is komolyan számolni kell, hogy a kialakult helyzet veszélyezteti a demokráciát” – írja az Index.

A portál szerint „a cikk aggasztónak nevezi azokat az erőfeszítéseket, amelyek a járvány miatt kialakult válságot a demokrácia aláásására használják fel, a példák között pedig elsőként Magyarország miniszterelnökére, Orbán Viktorra hivatkozik a szerző, aki szerint Orbán az elmúlt évtizedben folyamatosan támadta a szabad sajtót, a civil szervezeteket és a politikai ellenfeleit egyaránt. Most pedig ürügyként használja a járványt arra, hogy olyan jogszabályokat vezessen be, amely határozatlan időre lehetővé teszi számára a rendeleti kormányzást” – közlik a belga politikus írását.

Hozzáteszik: „Guy Verhofstadt, aki már régóta Orbán Viktor egyik nemezise az EP-ben, heves beszédeket szokott intézni Orbán és rendszere ellen, és akinek a magyar miniszterelnök is rendszeresen kiszól az európai parlamenti felszólalásaiban, Orbánon kívül Donald Trumpról és Jair Bolsonaról is írt”.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adonyi29
2020. május 13. 10:32
Őt ki a tököm jogosította fel arra, hogy ilyen blőd baromságokat írjon? Inkább számoljon be arról, hogy hány cégtől kapott apanázst EP képviselőként??
Box Hill
2020. május 12. 14:30
Persze. A kommunista vezetőknek semmiféle felhatalmazásuk nem volt. Rákosi is pápai engedéllyel mondta a lépcsőimát.
lemez
2020. május 12. 12:25
Szerintem a libsik egyenként maszturbálnak holnap az eu-ban,ugyanis a kormány fel sem szólalhat.Micsoda demokrácia eftársak.
neven
2020. május 12. 10:20
Verhofstadnak nagy a pofája!! Hazájában is alig kapott szavazatot a kis pártocskája, igazán senkit sem képvisel, de azért ugat!! Ha Hitler diktatúrájában élt volna, már régen konctáborban csücsülne brekegéséért, vagy egyenesen likvidálták volna a tetűt!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!