Spiegel: Iohannis egy díjazott agitátor

2020. május 05. 12:09

Tekintélyes német lap bírálja a magyarok ellen uszító Klaus Iohannist – írja a Maszol.ro portál.

2020. május 05. 12:09

Egy díjazott agitátor címmel jelent meg írás hétfőn a Der Spiegelben Klaus Iohannisnak az Erdély kiárusításáról szóló kijelentéseiről. A tekintélyes német napilap szerint sötét időket idéz a román államfő megnyilvánulása. A cikk emlékeztet, hogy Iohannist a múlt év végén Nagy Károly-díjjal tüntették ki. A kitüntetést Aachen városa adományozza minden évben egy-egy olyan személyiségnek, aki az európai értékek védelmével tűnik ki.

– idézi a Spiegelt a Maszol.ro.

A Spiegel emlékeztet arra is, hogy a korábbi megítélése szerint Klaus Iohannis azon kevés kelet-európai állami vezetők közé tartozott, akik nem engedtek a nacionalizmus kísértésének, és többek között ezzel érdemelte ki a Nagy Károly-díjat is. „Iohannis az erdélyi szász kisebbség soraiból származik. Ezt a közösséget a második világháború idején kollektíven fasizmussal vádolták, és a többi kisebbségi közösséghez hasonlóan fájdalmasan érintette a Ceaușescu-diktatúra groteszk nacionalizmusa. Ám most

és ehhez ötödik hadosztályként a romániai magyar kisebbséget használja fel” – állapítja meg a Spiegel szerzője az államfőnek Erdély kiárusításáról szóló kijelentéseiről.

A fekete márciusra utalva az írás rámutat arra, hogy az Erdély Romániától való elszakításáról szóló összeesküvés-elmélet kis híján polgárháború kirobbanásához vezetett 1990-ben. „Iohannis megnyilvánulása előzmény nélküli a posztkommunista Romániában. Nem történt precedens arra, hogy az EU valamelyik tagállamának vezetője

– olvasható a Der Spiegel cikkében a Maszol.ro portál közlése alapján.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. május 08. 13:28
Ha a SPIEGEL írja - bizonyára úgy van...
Bukik a Zorbán
2020. május 05. 18:24
Hát, kedves jobboldali barátaim, ebben a hírben Iohannis kb. 1% mértékben érdekes csak. Ennél sokkal fontosabb, hogy ki, hol írt róla. A Spiegel egy internáci szarfészek, elképesztő, hogy a Mandiner "tekintélyes" lapként hivatkozik rá. Rólunk rendszeresen hazug, gyalázkodó cikkeket írtak, akár csak az egész német bolsevista és kollaboráns média. És ezen fikarcnyit sem változtat, hogy most egyszer kivételesen igazat írtak. Ha ez egy valóban tekintélyes, tiszteletre méltó lap lenne, akkor azt is tekintélyesnek és tiszteletre méltónak kellene elfogadni, amit Magyarországról írnak. De valamennyien tudjuk, hogy az nem más, mint aljas indokból, előre megfontolt szándékkal elkövetett bolsevista gyűlölködés. Tehát ne hivatkozzunk semmi olyasmire, hogy a "Spiegel is megmondta". Iohannis egy fasz akkor is, ha a Spiegel dicséri, meg akkor is, ha nem. Teljesen mindegy kell legyen normális és tisztességes ember számára, hogy a bolsevista firkászok mit művelnek. Nem számítanak.
OberEnnsinnen
2020. május 05. 16:41
A villogásod csak a végtelen sivárságodra bizonyíték, sz.r lehet neked.
brekker
2020. május 05. 15:29
Ha Spiegel egy kicsit, nem nagyon , csak egy kicsit elkezd utánamenni a régi szász településeknek, elélvez a gyönyörűségtől. A szászoknak viszont nem tetszett a magyar rend. Passz, mondták nekik a románok, miután erdélyi szász hozzájárulással kötöttek egy hazug békét. Úgy voltak vele, mint a zsidók, volt nekik hova hazamenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!