Síneken alvó vendégmunkásokat gázolt halálra egy tehervonat Indiában

2020. május 08. 08:15

A férfiak vélhetően azt hitték, a koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások miatt a vonalon nem jár vonat.

2020. május 08. 08:15

Legkevesebb 16, vasúti síneken alvó embert gázolt halálra egy tehervonat péntekre virradóan a nyugat-indiai Mahárástra államban a helyi hatóságok tájékoztatása szerint. A baleset mintegy 390 kilométerre Mumbaitól keletre, Karmad körzetében történt. Visal Nehul karmadi rendőrfőnök újságíróknak azt mondta, a vendégmunkásokból álló húszfős csoport a vasút vonalán tartott hazafelé, a szomszédos Madhja Prades államba, és éjszakára a síneken táboroztak le. 

A vasútügyi minisztérium részéről azt mondták, a mozdonyvezető észrevette őket, de már nem volt ideje lefékeznie a vonatot. A rendőrség szerint a férfiak vélhetően azt hitték, a koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások miatt a vonalon nem jár vonat. A járvány miatt március 25-én elrendelt – és május 17-ig meghosszabbított – országos házikarantén miatt nagyon sok vendégmunkás ragadt az ország más államában. A munka nélkül maradt emberek a rendelet kihirdetése után tömegesen indultak útnak hazafelé, olykor több száz kilométert gyalogolva. Néhány állam a hazaszállításukra vonatokat helyezett üzembe.

(MTI)

(Nyitóképünk: az indiai kormány mezőgazdasági politikája ellen tiltakozó parasztgazdák zárnak le egy vágányt az Amritszártól 20 kilométerre fekvő Devi Dasz Pura falunál 2019. március 5-én.)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2020. május 08. 13:51
"Síneken alvó..." Aki hülye...
Box Hill
2020. május 08. 13:34
Balul sült el a fakír trükk.
MayorAnna
2020. május 08. 12:21
Azért, ezt nem ártana újra gondolnod: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/keseisir.htm -és akkor még nem szóltunk Jolánhoz fűződött kapcsolatáról.
Anonymtalan
2020. május 08. 10:31
Darvin-díjas ötlet volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!