Lefejeztek két palermói klánt Milánóban

2020. május 13. 12:06

Bűnszervezet működtetésével, zsarolással, lopott árú forgalmazásával, pénzmosással, drogkereskedelemmel, sporteseményekkel összefüggő csalásokkal vádolják őket.

2020. május 13. 12:06

Lecsapott két nagy múltú palermói klánra az olasz különleges rendőrség Milánóban – számol be az Euronews. Összesen 91 maffiózót tartóztattak le, mindnyájan kulcsfigurái a két bűnszervezetnek.

A gazdasági bűncselekmények felderítésével foglalkozó kormányügynökség, a Guardia di Finanza kerítette kézre őket. Az ügyészség bűnszervezet működtetésével, zsarolással, lopott árú forgalmazásával, pénzmosással, drogkereskedelemmel, sporteseményekkel összefüggő csalásokkal vádolja őket, de mindenekelőtt azzal, hogy fenyegetéssel kényszerítettek ki versenyelőnyt az üzleti életben.
Arra már korábban figyelmeztettek szakértők és politikusok is, hogy a maffia megpróbál majd pozíciót szerezni a koronavírus-járvány miatti gazdasági válságban.

(Euronews)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. május 13. 18:09
A szabadság akkor jön el, ha a rendőrség kijelenti: Az utolsó liberálist is már börtönbe zártuk.
brekker
2020. május 13. 17:19
Antiglobalizáció, szubszidiaritás.
robag
2020. május 13. 13:12
Ez önmagában jó hír lenne. A gond azzal van, hogy bizonyítottan mióta az európai bűnszervezeteket egyre hatékonyabban felszámolják a hatóságok, ezek helyét az európán kívüli + muszlim bűnbandák veszik át és őket sem nem tudják vagy merik/akarják felszámolni (nehezebb a beépülés, no go zónákba húzódnak, stb...)..
jolly77
2020. május 13. 12:38
felejtsük el ezt az országot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!