Ingyen adta a sört egy német sörfőzde

2020. május 08. 10:17

Ahelyett, hogy kiöntené az eladhatatlan terméket, a hesseni Willinger sörfőzde úgy döntött, hogy ingyen adja.

2020. május 08. 10:17

Ingyen adott mintegy 2600 liter sört egy német sörfőzde, mert a koronavírus-járvány miatt nem tudta eladni a szállodáknak és az éttermeknek, az újranyitásra viszont friss termékkel készül. Ahelyett, hogy kiöntené az eladhatatlan terméket, a hesseni Willinger sörfőzde úgy döntött, hogy ingyen adja. Franz Mast, a tulajdonos elmondta: sürgősen ki akarta üríteni a tartályait, hogy majd friss sört szállíthasson a megnyíló kocsmákba.

A kezdeményezés sikert aratott: a sörfőzde előtt türelmesen várakoztak az emberek maszkot viselve és betartva a szükséges távolságot. Eredetileg 540 liter sört terveztek szétosztani ingyen, ez a mennyiség azonban órák alatt elfogyott. A német sörgyártók szövetsége arra figyelmeztetett, hogy az export visszaesése miatt összeomolhat az ágazat. Különösen érzékeny veszteség az olasz és kínai export kiesése. A karanténrendelkezések miatt a nagy megrendelők, az éttermek és bárok bezártak, a futballstadionok üresen konganak. A híres bajor sörfesztivál, az Oktoberfest is elmarad a járvány miatt.

(MTI)

(Nyitókép: Reuters)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2020. május 08. 15:32
A járvány alatt derül ki a futball mennyi kapcsolódó ágazatot pörget. Sörgyártás, turizmus, sportfogadás, hosszú a sor.
Haragosi
2020. május 08. 12:40
Prosit! Egészségükre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!