Neokohn: Európai vezetők barátilag fenyegetik Izraelt

2020. május 27. 14:31

Arra kérik Izrael miniszterelnökét, hogy lépjen vissza annektálási terveitől – közölte a Neokohn.

2020. május 27. 14:31

A lap arról ír, hogy Franciaország, Nagy-Britannia és Spanyolország mellett Olaszország vezetője is levélben fordult az izraeli miniszterelnökhöz. Arról egyelőre nincs hír, hogy Németországból is érkezett volna hasonló üzenet a zsidó állam számára – közölte szerdán az Israel Hayom című lapra hivatkozva a Neokohn. „Baráti szellemben arra kérem, hogy új kormányával ne tegyen egyoldalú lépéseket” – írta levelében Emmanuel Macron, aki szerint az izraeli vezetés aláásná a közel-keleti régió stabilitását, ha megvalósítaná annektálási terveit Ciszjordánia bizonyos területein.

Hozzátették: Boris Johnson brit miniszterelnök hasonló levelet írt Benjamin Netanjahunak. Szintén így tett Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, aki levelét Beni Ganznak is elküldte. Pedro Sanchez spanyol vezető pedig a nemzetközi jog betartására szólította fel Izraelt hasonló hangvételű levelében. Múlt héten

Josep Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője figyelmeztetett arra, hogy a tagállamok részéről szankció várható, amennyiben Izrael megteszi a lépést. Élesen kritizáló nyilatkozatát később Magyarország és Ausztria ellenezte.

Ahogy a Neokohn korábban beszámolt róla, a januárban bemutatott amerikai béketerv engedélyt adott Izrael számára, hogy joghatóságát kiterjessze a Jordán-völgyre és a ciszjordániai ún. „C területekre”, bennük a zsidó telepekkel. Netanjahu hétfőn a Kneszetben kijelentette, hogy az annektálási folyamat kezdeteként megjelölt július 1-jei időpont nem változik – írták.

(kép forrása: Pannon RTV)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2020. május 27. 18:23
MI?! a gond azzal, ha európai vezetők végre(!) merészelik rosszallásukat kifejezni azzal az apartheid Izraellel szemben, mely immár elszabadult hajóágyúként viselkedik.
zöldalma
2020. május 27. 17:58
Európa mindössze 2000 év üldözés után legyilkolta a zsidókat,van bátorsága és képe belepofázni a zsidó állam szuverén ügyeibe.Ezt egy ufónak mondanám, el sem akarná hinni.Képmutatás és aljasság csúcsa!
Tóth Zoltán
2020. május 27. 17:38
A cionizmus ugyanolyan aljas nacionalizmus, mint Orbánék (és általában a széljobberek) revizionizmusa. Nem az e,beriség érdekét szolgálja, csupán a háborűságot gerjeszti. #forradalmat
Akitlosz
2020. május 27. 16:57
"Európai vezetők barátilag fenyegetik Izraelt" Aztán ugyan mivel? Magyarországnak tilos lesz almát eladnia Izraelnek is? Csak blöffölnek az "európai vezetők" nincsenek nyerő lapjaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!