1,2 millió dolláros büntetést kapott az aktivista, aki lebuktatta az abortuszklinikát

2020. május 04. 17:32

Titokban készített videókat, hogy bizonyíthassa a Planned Parenthood szervkereskedelmi tevékenységét.

2020. május 04. 17:32

David Daleiden aktivistát 1,2 millió dollár megfizetésére ítélték versenyjogi törvényekre hivatkozva – írja a Vasárnap.hu. William Orrick szövetségi bíró érvelése szerint a Center of Medical Progress (CMP) alapítója, az életpárti aktivista David Daleiden és más aktivisták több helyen is megsértették a törvényt, amikor titokban behatoltak a Planned Parenthood klinikáira és eseményeire. Az öt éve zajló eljárás végére tett pontot az ítélet, ami az 1,2 milliós kártérítésen felül még  meg kell fizetni az ügyvédi díjat, valamint az „egyéb károkból” származó veszteségeket is. 

Troy Newman, az Operation Rescue aktivistája, aki szintén részese volt az akciónak, április 30-i közleményében bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélethozatal ellen, ugyanis ő és aktivista kollégái semmi rosszat nem tettek. „Nem vitakérdés többé, hogy a Planned Parenthood abortált magzatok szerveivel kereskedett, ezt a videónk bizonyítja. Ezt a tárgyalásokon is beismerték” – közölte Newman. A magzatok élethez való jogáért küzdő aktivista hozzátette: „a Planned Parenthood most azt akarja, hogy megfizessük az árát, amiért a világ megtudhatta a mocskos igazságot az ő illegális magzatkiárusító rendszerükről.

A CMP által közzétett videókon a Planned Parenthood igazgatója, Deborah Nucatola is szerepel, amint egy Los Angeles-i étteremben épp azt részletezi: módosítják a hagyományos abortuszműtét eljárásmódját annak érdekében, hogy a kívánt szervek épek maradjanak – annak ellenére, hogy ez az anya egészségére nézve fokozott kockázattal jár. „Nagyon jók vagyunk a szív, a tüdő, a máj kinyerésében […] Csak alatta fogok törni, felül nem, aztán meglátom, hogy mindent ki tudunk-e szedni épségben”– közli Nucatola a videóban.

Magyarországon nagy botrányt váltott ki, amikor közel egy évvel ezelőtt a liberális Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin – születésnapja előtt… – szülésznőként pont az életellenes Planned Parenthood támogatására szólított fel a közösségi médiában. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kmate1357
2020. május 05. 11:50
Csak éppen az maradt ki ebből a cikkből hogy az említett aktivista az ég világon senkit és semmit nem buktatott le:) Próbáltak valamit annak beállítani ami nem az. A Planned Parenthoodot semmilyen törvénytelenségért nem ítélték el.
Zokni
2020. május 05. 07:30
"Hogy lehet ez ?????..." - kérdi. Egyszerű. Ez egy nálunk is alkalmazott gyakorlat. Úgy hívják, hogy jogsértésért büntetés jár.
Atomi
2020. május 05. 00:01
Undorító. Ezeknek a bíróknak egy vödör híg szarnyi eszük nincs. Hogy lehet ez ????? Az a bíró egy idióta.
Zsolt75
2020. május 04. 20:40
Innen egy lépés (valószínűleg már túl vagyunk rajta), hogy nők (elnézést a nőktől, itt megfoganni képes humanoid létformákra gondolok) az eladható magzati testrészek miatt esnek teherbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!