Lassult a járvány a franciáknál

2020. április 06. 09:29

Eddig 8 078-an vesztették életüket az országban.

2020. április 06. 09:29

Lassult a járvány Franciaországban, vasárnap kevesebben haltak meg, mint az azt megelőző napokban – számol be az Euractiv a francia egészségügyi minisztérium tegnapi bejelentéséről. Az adatok szerint vasárnap 357 ember vesztette életét a kórházakban a koronavírus-fertőzés következtében. Szombaton ez a szám 441 volt. Szintén csökkent az intenzív osztályokon ápoltak száma: 390 személy szorult ilyen kezelésre az elmúlt 24 órában, az azelőtti napon pedig 502. Összesen 6978 személyt kezelnek intenzíven az országban.

„Az adatok azt mutatják, hogy a járvány lefolyása még nem ért véget az országban, és súlyosan érint bennünket" – áll a minisztérium közleményében. Hozzátették: az országban egy nap alatt 2,7 százalékkal, azaz 1873 fővel nőtt a vírussal regisztrált személyek száma, amely így jelenleg 70 478. Eddig 8 078-an vesztették életüket.

A minisztérium köszönetet mondott az állampolgároknak is, akik 20 napja tartják be a korlátozási szabályokat.
Franciaországban március 17-én léptek életbe az emberek mozgását korlátozó intézkedések, amelyek április 15-ig érvényesek, de várhatóan meghosszabbításra kerülnek. A hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy a továbbra se engedjenek a napos idő csábításának, és maradjanak otthon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!