Kínai orvosokat hívtak segítségül az oroszok

2020. április 11. 12:22

13 587-re emelkedett a bizonyított Covid-19-fertőzöttek száma Oroszországban a szombaton közzétett hivatalos adatok szerint. Eddig 106-an haltak bele a betegségbe.

2020. április 11. 12:22

Kínai orvosokat és védőfelszerelést szállító repülőgépek érkeznek szombaton az orosz fővárosba, a szakembereket a moszkvai önkormányzat hívta meg az új koronavírus elleni küzdelem megsegítésére – közölte szombaton a RIA Novosztyi hírügynökség.

A harbini orosz főkonzulátus tájékoztatása szerint a mostani járvány során jelentős klinikai tapasztalatokat szerzett virológusokat és orvosokat várnak Moszkvába. Egy nappal korábban Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a helyzet komoly romlására hivatkozva bejelentette, hogy a jövő héttől fokozatosan bejelentéskötelessé teszi a lakosok kijárását, és egyúttal elrendelte a nem létfontosságú szervezetek és vállalatok működésének legalább egyhetes felfüggesztését.

Helyettese, Anasztaszija Rakova azt mondta, hogy a fővárosi kórházak és mentők teljesítőképességük határán dolgoznak. A szombaton közzétett adatok szerint Moszkvában 8852-re nőtt az ismertté vált, laboratóriumi vizsgálat által bizonyított újkoronavírus-fertőzések száma. A fővárosban a betegek száma naponta több mint ezerrel növekszik, a kórházakban mintegy négyezer moszkvait kezelnek tüdőgyulladással – mondta a polgármester-helyettes. Az orosz fővárosban 58 halottat és 499 gyógyultat tartanak számon.Országosan egy nap alatt 1667-tel nőtt, 13 587-re emelkedett a bizonyított Covid-19-fertőzöttek száma Oroszországban a szombaton közzétett hivatalos adatok szerint. A halottak száma 12-vel 106-ra, a gyógyultaké pedig 250-nel 1045-re emelkedett.

Maga Oroszország korábban Olaszországba, Szerbiába és Bosznia-Hercegovina szerb részébe küldött katonaorvosokat, az Egyesült Államokba pedig egy repülőrakomány védőeszközt és orvosi felszerelést, amelyet Moszkva szerint a két fél fele-fele arányban fizetett ki. Viktor Malejev akadémikus, vezető orosz fertőzésszakértő a Parlamentszkaja Gazetában megjelent nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a járvány a legderűlátóbb becslések szerint is csak a nyár elejére érhet véget Oroszországban. Hangsúlyozta, hogy nagyon sok múlik az emberek tudatosságán, a házi karantén fegyelmezett betartásán. Malejev szerint a végleges győzelmet a vakcina létrehozása jelenti majd, ami szerinte az év végére várható.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. április 11. 12:57
Meg is érdemlik....:)
Menhetten
2020. április 11. 12:47
Ezek mind macaristani' KSH modellek alapján készítik a statisztikát. Kirgizisztán, Kazahsztán, naésaztán, hátaztán. Ámbátor Ulánbátor. Terjedni terjed a volt szovjet köztársaságokban is a koronavírus, de nem nő! Mint a vicc a kommunista rendszerből: Honnan tudod, hogy bepoloskázták a lakásod? Egyel több szekrény van...
airmax
2020. április 11. 12:35
No ennek világpolitikai jelentősége annyi lehet, hogy a nyugat birodalmak (usa+eu) túlbecsülték az orosz kínai ellentétet.. az oroszok elleni szankciókkal pedig ahelyett hogy az eu felé integrálódna oroszország (no ez az usa-ra fenyegető lett volna) kínával épít ki egyre szorosabb kapcsolatot. Orosz energiahordozók mennek kínába onnan pedig az eddíg csak nyugatról beszerezhető technológiák mennek az oroszokhoz.. Sajnos az usa eu birodalom a másik kettö ellen sem biztos esély a győzelemre... De akárhogyis az biztos több pólusú lesz a világ.. a nemzetállamok közül pedig azok tudnak sikeresek lenni akik az ellenkező oldalon is tudnak korrekt gazdasági kapcsolatokat létesíteni... Nagyon kíváncsi vagyok hogy európa hogyan fogja megtalálni a helyét az alakuló birodalmi játszmák közepette..
3M..
2020. április 11. 12:26
Páratlan páros. Oroszországban ezzel a vírus további terjedését, befejezettnek tekinthetjük. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!