Éjszakai szellemjárással tartanák karanténban az indonézeket

2020. április 14. 11:54

A terv balul sült el, miután több tucat ember gyűlt össze, hogy a „szellemekkel” fotózkodjon.

2020. április 14. 11:54

Indonéziában már 400-an vesztették életüket és több mint tízszer ennyien fertőződtek meg a koronavírussal. Egy apró jávai falu vezetése meglepő módon vette fel a harcot a járvány ellen. Az indonézek hagyományaira alapoztak és „szellemeket” küldtek Kepuh utcáira. A hatalmas fehér lepelbe öltözött önkéntesek így próbálják elrettenteni a helyieket attól, hogy átlépjék a küszöbüket és kocsmába, vagy összejövetelekre menjenek.

Az indonéz hitvilágban a kísérteteket pocongnak hívják és a földön rekedt halottak lelkét szimbolizálják. Bár vannak jó szellemek, és az elhunyt rokonok is a Földön ragadhatnak, egy pocong megjelenése semmiképp sem jó jel. Egyrészt szerencsétlenséget okoz, másrészt pedig az illető halálának korai eljövetelét jelenti, így mindenki próbál tartózkodni ezektől a mitikus alakoktól.

Régen legalábbis így volt. Manapság ugyanis többen vannak, akik kifejezetten azért mennek el otthonról, hogy megkeressék a lepelbe csavart járőröket. A falu terve balul sült el. Naponta több tucat ember gyűlik össze, hogy a szellemekkel fotózkodjon. Ez pedig tovább növeli a fertőzés veszélyét.

(Kép forrása: Physicians Weekly)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2020. április 14. 13:31
a pocong büszkeség éjszakája
Alexis de Tocqueville
2020. április 14. 13:18
Nálunk könnyebben menne. Elég lenne kiengedni Lendvai Ildikót, mindenki hanyatt-homlok menekülne haza. Egyszer sajnos én is láttam a 4-es 6-oson... Ezúton köszönöm azoknak az orvosoknak, akik egy hónap kemény munkával visszahoztak az életbe. Állítólag már csak pár hónap, és nem magzatpózban üvöltve fogok ébredni reggelente.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!