Nógrádi György: Mintegy 1,1 millió szír kap jelenleg támogatást az Európai Uniótól

2020. március 13. 09:05

Miközben Törökország lezárta Szíria felé a határait, Görögország felé megnyitotta azokat, így a helyzet a görög szigeteken nagyon súlyos – fogalmazott a szakértő.

2020. március 13. 09:05

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint Törökország célja, hogy a jövőben úgy kapjon támogatást az Európai Uniótól, hogy az közvetlenül, szabadon felhasználható legyen. Jelenleg ugyanis csak bizonyos jól meghatározott célokra, például oktatásra, egészségügyre veheti fel Törökország a migránsok elhelyezéséért járó uniós támogatást – tette hozzá.

Nógrádi György szerint miközben Törökország lezárta Szíria felé a határait, Görögország felé megnyitotta azokat, így a helyzet a görög szigeteken nagyon súlyos: a civil szervezeteket „elzavarták”, a migránsok csónakjait visszafordítják. Ebben a helyzetben az európai vezetés először fogalmazott úgy, hogy a migránsok gazdasági menekültek – jegyezte meg.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szajnyalogatoviktor
2020. március 13. 10:21
gyuribacsi meg gyorsan megdolgozik a penzeert mielott bekapja a koronasvirust..
balbako_
2020. március 13. 09:19
És mennyi dolgozik? Tíz? Száz? Ezer?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!