Jövő héten piacra kerül az ötperces koronavírusteszt

2020. március 29. 07:34

A tesztet egyszerűsége és hordozhatósága folytán szinte bárhol be lehet vetni.

2020. március 29. 07:34

Az eddigi leggyorsabb és legegyszerűbb koronavírus-tesztet dobja piacra hamarosan az Abbott Laboratories, a cég szerint napi 50 ezer tesztet tudnak kínálni áprilistól – írja a Portfólió.

A Bloomberg beszámolója szerint április 1-jétől lesz elérhető az a gyorsteszt, amely öt percen belül megmondja, koronavírussal fertőzött-e valaki.

John Frels, az Abbott Diagnostics kutatási és fejlesztési elnök-helyettese szerint a molekuláris teszt a koronavírus géntérképének egyes töredékeit keresi meg, és ha magas szintű fertőzést talál, akkor öt percen belül mutatja ki a vírus jelenlétét. A fertőzés teljes kizáráshoz 13 percre van szüksége.

Bárhol be lehet vetni

A tesztet egyszerűsége és hordozhatósága folytán szinte bárhol be lehet vetni, de a cég az ügyfeleivel és a Trump-kormányzattal közösen azon dolgozik, hogy oda vigyék el először, ahol a legjobban szükség van rá. Intenzív osztályokon, sürgősségi ellátásokat végző klinikákon és orvosi rendelőkben vetnék be először.

Az Abbott egy másik, kevésbé hatékony tesztjével együtt legalább 5 millió teszt kibocsátását ígéri havonta, de mellette több másik cég, többek között a 15 perces eredményt ígérő Henry Schein is intenzíven dolgozik a teszek nagy tömegű gyártásán.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2020. március 29. 15:26
A teszt nem járul hozzá a vírus terjedésének csökkentéséhez, az "csak" diagnosztikai eljárás. Fontosabb a tesztnél megfertőzés megelőzésének a minimalizálása.
civis72
2020. március 29. 15:13
már Jövő héten piacra kerül...de Orbán még most sem vett belőle ...mongyonle!444
Vainamoinen
2020. március 29. 13:45
"Jövő héten piacra kerül az ötperces koronavírusteszt" Jo lenne vigyazni, a ballib fergek kepesek lenyulni a keszletet es tizszere aron ertekesiteni.
békalepcse
2020. március 29. 13:21
Mindkettőtöknek mondom, ezek primitívségükben szöges bakkancsban ugrálnak a Jóisten hátán, hogy elérjék az ég alját...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!