Hóvári János: Törökország több tízezer migránssal „döngeti” Európa kapuit

2020. március 12. 09:20

Török részről most egy tudatos nyomásgyakorlás zajlik, hogy megnyíljon a „brüsszeli ajtó” – fogalmazott a szakértő.

2020. március 12. 09:20

Törökország úgy gondolja, hogy Brüsszel elhanyagolja és nem kezeli a helyén őt – mondta Hóvári János volt ankarai nagykövet, Törökország-szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán. A szakértő kifejtette, Törökország új tárgyalásokat szeretne az Európai Unióval a szíriai helyzet, a belföldön lévő migránsok és például a vámunió kereteinek bővítése kérdésében.

Hozzátette, török részről most egy tudatos nyomásgyakorlás zajlik, hogy megnyíljon a „brüsszeli ajtó”, hiszen Recep Tayyip Erdogan török elnököt két évig nem fogadták az Európai Unió központjában. Az a tény, hogy a török hatóságok hagyták, hogy a migránsok a görög határhoz vonuljanak, felértékelte Törökországot – vélte a szakértő, hozzátéve, eközben Európa megtelt, így, ha volna is arra szándék, hogy befogadja a menekülteket, erre képtelen.

A szakértő kitért arra is, a török nyomásgyakorlás éppen abban az időszakban éri Európát, amikor mindenki a koronavírussal foglalkozik, így a migráció kérdése csak a második, harmadik helyen van.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2020. március 12. 12:25
Egész egyszerűen lőni kell a határokon, előbb utóbb ez mindenféle képpen bekövetkezik.
nemecsekerno_007
2020. március 12. 09:58
Ezt most szarul időzítette Erdogan.
luzitanxaver
2020. március 12. 09:39
Igen, a koronavírus-pánik idején másra sincs nagyobb szüksége Európának, mint egy Irán (mint az egyik legnagyobb fertőzési góc, ahol mellesleg nemrég engedtek szabadon hetvenezer rabot) irányából érkező, ellenőrizetlen személyazonosságú és egészségi állapotú, kontrollálhatatlan tömegre. Amit Törökország csinál, az gyakorlatilag háborús cselekmény.
Avocetta
2020. március 12. 09:32
Most ugyan döngetheti. Kizárt, hogy ebben a helyzetben bárki is beengedje őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!