Steve Bannon: Bernie Sanders és Trump szavazói rokon lelkek

2020. február 25. 10:29

Ha Bernie Sanders szavazóit nem tisztelik a Demokrata Pártban, otthonra lelhetnek a Trump-mozgalomban Steve Bannon szerint.

2020. február 25. 10:29

A Demokrata Párt Trump-gyűlöletéről és Bernie Sanders szavazóiról beszélt Steve Bannon, a 2016-os Trump-kampány főstratégája február 14-én a Firing Line című műsorban. 

Steve Bannon kifejtette: „szerintem a demokraták nem tiszteletlenül bántak Bernie szavazóival. Én mindig azt mondom Bernie szavazóinak: a lenézettek nem tekintenek rátok tiszteletlenül. Mi csodálunk titeket. (…) S ha a Demokrata Párt nem tisztel titeket, otthonra találhattok a Trump-mozgalomban. Talán nem értünk egyet mindenben, de populisták vagyunk. Mi persze jobboldali populisták vagyunk. Ti pedig baloldali populisták. Értjük, hogy nagy a különbség, ami a megoldásokat illeti, de rokon lelkek vagyunk.”

A Firing Line legendás műsor volt Amerikában, melyet a konzervatív reneszánsz egyik elindítója, William F. Buckley Jr.alapított 1966-ban, és vezetett 1999-ig, prominens közéleti személyiségekkel beszélgetve.

A műsort 2018-ban támasztotta fel a PBS, a műsorvezető Margaret Hoover, Herbert Hoover republikánus elnök (1929-1933) dédunokája. Margaret Hoover spanyolt és politikatudományt tanult az egyetemen, dolgozott George W. Bushnak, jelenleg a Hoover Intézet munkatársa. Egyben a GOProud, a republikánus párt konzervatív melegeket tömörítő szervezetének is tagja. Feminista és melegjogi aktivista, habár maga hagyományos házasságban él. 2011-ben jelent meg első kötete, az American Individualism: How a New Generation of Conservatives Can Save the Republican Party (Amerikai individualizmus: hogy tudja megmenteni a Republikánus Pártot a konzervatívok új nemzedéke).
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. február 25. 16:05
Banon azzal számol (mint én is), hogy a demokrata elit végül megfúrja Sanderst, és akkor annak hívei egy része átmehet Trumphoz...!
villogókékfog
2020. február 25. 11:59
Majd épp a kommunisták olyanok, mint a jobboldaliak. Sőt, rokonlelkek. Ez meghülyült vagy megvették a demokraták?
Arimaspa
2020. február 25. 10:37
ÉN ezt előbb mondtam mint Bannon. Igen! Trump szavazói a közép usabeli szegény fehér, színesbőrű és bevándorló munkásosztály. Most Sanders felé fordultak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!