Megbukott Türingia szélbalos kormányfője

2020. február 05. 15:04

Liberális politikus került a német tartomány élére az AfD segédletével.

2020. február 05. 15:04

Hirtelen véget ért Bodo Ramelow türingiai miniszterelnöksége: a tartományi választás óta kisebbségben tovább kormányzó szélbalos (Linke) politikust a tartományi parlamenti voksolások harmadik fordulójában végül lecserélték a liberálisok (FDP) jelöltjére, Thomas Kemmerichre.

A fordulat újabb csavarja, hogy ehhez a rendszerkritikus jobboldali AfD képviselőinek szavazatára volt szükség, akik az első két voksolás során egy független politikust támogattak, a harmadik szavazásra azonban egy emberként voksoltak a liberális politikusra. Így a harmadik voksoláson 44 szavazatot kapott Ramelow, míg 45-öt Kemmerich.

Ezzel Türingia élére az FDP politikusa került - mely párt a tavalyi tartományi választáson épp hogy csak a szavazatok 5 százalékával jutott be az erfurti törvényhozásba.

(mdr.de)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. február 05. 20:11
Érdemes belenézni, hogyan tombol a Linke plebsz a választási eredmény után. Ezek mindenhol egyformák. https://deutsch.rt.com/inland/97688-tabubruch-beispielloser-rechtsputsch-reaktionen-auf-thuringen/
olajfa1
2020. február 05. 18:21
Na most akkor mennyire is "fasiszta" az AfD???... Ja'... amikor az AfD szavazata kell a libsi hatalomhoz... akkor egyből "demokratikussá válik" az addíg "fasiszta AfD"...
ElBundi
2020. február 05. 15:56
Hatalmas trükk az AfD-töl! Saját jelöltjüknek nulla szavzatot adtak, csak azért, hogy a komcsi ne nyerhessen! Bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!
józan paraszti ész
2020. február 05. 15:24
Mindez a demokrácia dicsőségére. Mi is a demokrácia? A többség hatalma. 5 % a többség! Lehet ajvékolni libsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!