Könnygázt fújtak a klímaaktivistákra egy francia reptéren

2020. február 16. 11:11

Az Extenction Rebellion a reptérre vezető utat blokkolta.

2020. február 16. 11:11

Az Extinction Rebellion néhány aktivistája a repülőforgalom csökkentéséért és a kerozin árának emeléséért tüntetett a franciaországi Chambéry repterén szombaton – írja a 444. Leültek a bevezető útra, és a földön ülve, karukat összekulcsolva blokkolták azt a közlekedők elől.

Később rendőrök is érkeztek a helyszínre. Ahogy a szervezet Twitter-oldalára posztolt videón látszik, az egyik rendőr közvetlen közelből könnygázzal kezdte fújni a demonstrálókat.

 

 

Az aktivistákat a rendőrök igazoltatták, ezután eltávozott a helyszínről az Extinction Rebellion csapata. A rendőrök senki ellen nem intézkedtek.

A BBC szerint egy repülőjárat sem maradt ki a tiltakozás miatt, viszont az akció eredményeképpen egy nagyjából 7 kilométeres kocsisor alakult ki a repülőtér felé vezető úton.

(444)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. február 16. 21:04
Legalább környezetbarát könnygáz volt? Homeopatikus módon kutyaharapást a szőrével!
nemecsekerno_007
2020. február 16. 19:29
Fasiszták!!! :)))))))))))))))))
kizökkentidő
2020. február 16. 12:48
Lassan (talán) leesik a sötétzöldeknek, hogy az egyik legnagyobb környezetszennyező részleg a közlekedés, a másik az ipar és nem a szarvasmarhákat kellene betiltani. Ha az unatkozó nagyvárosi ficsúrok akarják megváltani a világot, az nem szokott jól elsülni, főleg ha vörösök és anarchisták.
mokány
2020. február 16. 12:12
Nem mernek hozzájuk nyúlni ! A szél-bal csürhe érinthetetlen !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!