Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Jeff Bezos brutális összeggel szállt be a klímaváltozás elleni harcba

2020. február 19. 08:19

Az Amazon-vezér vagyonának tíz százalékát, 10 milliárd dollárt fektet frissen létrehozott alapítványába.

2020. február 19. 08:19

Az Amazon vezérét sok kritika érte korábban, hogy lehetőségeihez képest szinte alig járul hozzá a bolygót fenyegető kockázatok elhárításához, most könyékig beletúrt a pénztárcájába – írja a Forbes.

A milliárdos, most teljes vagyonának tíz százalékát, 10 milliárd dollárt fektet a szintén frissen létrehozott alapítványába. A lépést Bezos az Instagramon jelentette be. Az amerikai Forbes információi szerint az pénz folyósítása a nyár során indul meg, a Bezos Earth Fund célja, hogy olyan kutatásokat, NGO-kat és aktivistákat támogasson, akik valóban tesznek a környezet védelméért.

„A klímaváltozás jelenleg a bolygónkat fenyegető egyik legnagyobb veszély. Nem csak azon akarok dolgozni, hogy az eddig már bevált módszereket tovább erősítsem, hanem hogy új megoldásokkal álljunk elő, ami fel tudja venni a harcot a klímaváltozás katasztrofális hatásaival” – nyilatkozta Bezos.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!