Bauer Ildikó: A választás tétje, hogy lesz-e magyar képviselet

2020. február 26. 17:50

A Magyar Közösségi Összefogás jelöltjét a szlovák parlamenti választásokról, valamint a felvidéki magyarság kilátásairól kérdeztük.

2020. február 26. 17:50

„A választás tétje, hogy lesz-e magyar jelölt a szlovák törvényhozásban, hogy lesz-e a magyar lakta régióknak szószólója, aki felszólal az érdekükben és képviseli őket” – nyilatkozta lapunknak, Bauer Ildikó.

A Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) jelöltje hozzátette: „a déli régióban magasabb a munkanélküliség és alacsonyabbak a bérek, mint az országos átlag, nem beszélve arról, hogy sokaknak több órát kell utazniuk a munkahelyükre elveszítve ezzel az időt a családjuktól. Huszonkilencedikén arról is döntünk, hogy szeretnénk-e ezen változtatni, és hogy leváltjuk-e a jelenlegi vezetést.”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2020. február 28. 10:39
Persze én is szurkolok a magyaroknak, de sajnos úgy tűnik nem lesz meg a bejutás. https://tinyurl.com/yx6vrczf A magyarok szavazatszámát a mintában lévő alacsonyabb számuk miatt általában alulmérik, de a 3,5% még így is kevésnek tűnik. Mikor az Olano felajánlotta az MKP számára a közös listaállítást azt el kellett volna fogadni, és nem az két mérhetetlen magyar kispárttal összefogni. Ez legalább 6 MKP képviselői helyet jelentett volna. Matovic-nak pedig azért érte volna meg mert az Olano-MKP közös listája biztosan a legnagyobb jobboldali lista lett volna, így biztosan belőle lett volna az új miniszterelnök. Ami mellesleg a lehetséges jelöltek közül Magyarország számára is a legjobb lenne. Így viszont nincs más hátra mint az, hogy a szlovákiai magyaroknak az MKÖ-re kell voksolnia, aztán reménykedjünk, hogy meglegyen az 5 százalék.
annamanna
2020. február 27. 05:13
Kilencedikes volt, amikor az osztályfőnöke ezt írta az emlékkönyvébe: https://www.facebook.com/bauerildiko1/photos/a.274582586719187/314478446062934/?type=3&theater "Ha minden tanítványom olyan lenne, mint te, "Nyugat-Ázsia" nem ott tartana, ahol most van..."
BossN
2020. február 26. 21:41
Hajrá magyarok, hajrá Magyar Közösségi Összefogás!
BőröndÖdön
2020. február 26. 21:28
Sikeresen keverte ott is a szart a csuti,itt az eredménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!