Basescu nekiment Kelemen Hunornak

2020. február 03. 14:32

A volt román elnök szerint az RMDSZ elnöke „meggyőződéses románellenes”.

2020. február 03. 14:32

A volt román elnök a B1TV-nek adott interjújában mondta el véleményét, amelyet a Transindex szemlézett. A román politikus szerint az erdélyi magyarok összetett emberek, akik nem támogatják a mellettük élőket.

Basescu ezt nem a magyarországi sajtó, a Fidesz vagy a Jobbik propagandájának, hanem az RMDSZ, azon belül is Kelemen Hunor tevékenységének tudja be. Véleménye szerint a magyarok, azokon a településeken, ahol többséget alkotnak, ugyanúgy viszonyulnak a helyi románokhoz, mint a ditrói pékekhez.

A jelenleg EP-képviselőként dolgozó Basescu szerint ez Kelemen Hunor felelőssége, aki „meggyőződéses románellenes”. A volt román elnök egyébként 2016-ban megjegyezte, hogy Románia a Tiszáig tart.

(A kép forrása: maszol.ro)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. február 03. 21:04
Te meg magyarellenes.
toef36
2020. február 03. 20:53
Basescu viszont meggyőződéses magyar-ellenes volt és lesz ezután is...
Tatulus
2020. február 03. 20:32
Nem szívesen írok le bármit is Erdéllyel kapcsolatban, mert fölmegy a pumpám, ha az jut eszembe, hogy ezek az áruló, szavahihetetlen, hitszegő románok milyen aljas módon szerezték meg maguknak a mi gyönyörű Erdélyünket a nyugati haverjaik hathatós segítségével! A hitszegéseik sora közismert, de a legfájóbb az erdélyi autonómia megtagadása! A történelem és a szerencse forgandó, remélem ez a jellemtelen banda is elnyeri a megérdemelt büntetésüket! (különben , meg a K,,va anyátokat a Tiszáig!)
zakar zoltán béla
2020. február 03. 20:20
A matrózsapkával töröld meg a homlokod!.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!