Az albán elnök népe segítségét kéri a kormány megdöntéséhez

2020. február 19. 18:54

Az elnök úgy fogalmazott: a három évvel ezelőtt jóváhagyott igazságszolgáltatási rendszer reformja kudarcot vallott.

2020. február 19. 18:54

Albánia elnöke arra kéri népét, hogy segítsen a baloldali kormány megdöntésében, amelyet az ország alkotmányának megsértésével és a szervezett bűnözéshez fűződő kapcsolatokkal vádol.

Ilir Meta elnök egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, azt reméli, az emberek március 2-án elmennek Tiranába, ugyanis azon a napon tervezi aláírni első rendeletét a fővárosban a „puccs ellen”, amelyet a kormány szerinte az igazságügyi rendszeren keresztül vitt véghez.

Az elnök úgy fogalmazott: a három évvel ezelőtt jóváhagyott igazságszolgáltatási rendszer reformja a megvesztegetés megakadályozása és annak biztosítása érdekében, hogy a bírák és az ügyészek függetlenek legyenek a politikától – az EU normáinak átvételére tett erőfeszítések részeként – kudarcot vallott.

A szocialisták által uralt parlament várhatóan márciusban készít jelentést, amelyben valószínűleg Meta kizárását kéri.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adonyi29
2020. február 20. 00:14
Az elnök is szoci, csak összevesztek.
Veernewl
2020. február 19. 20:03
Itt is dübörög a baloldal. Előre a venezuelai úton! Baloldal, korrupció... Muahhhhahahaaaa
civis72
2020. február 19. 19:46
az albánoknál most van 2006
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!