Jövő héten kerülhet a Szenátus elé az impeachment

2020. január 10. 21:59

Nancy Pelosi szerint a republikánusok ellehetetlenítenék az igazságos tárgyalást.

2020. január 10. 21:59

Nancy Pelosi, a demokrata többségű Képviselőház elnöke pénteken bejelentette: a Szenátus elé küldi a Donald Trump elleni impeachment-ügyet – írja a Reuters. A demokraták további tanúkat, többek között Joe Bident is szerették volna meghallgatni az ügyben, de a Szenátus republikánus többségét vezető Mitch McConnell ezt elutasította, mondván, van elegendő republikánus mandátum a Szenátusban ahhoz, hogy további vallomások nélkül is elkezdhessék a szenátusi munkát. 

Pelosi azzal vádolja McConnellt, hogy el akarja lehetetleníteni az igazságos tárgyalást. Szerinte McConnell nem is akarja részletesen megismerni a bizonyítékokat, és támogatja Trump vádak alól való felmentését. „Ez az elutasítás csak falazás, és megfosztja az amerikaiakat az igazságtól” – mondta Pelosi. 

A Képviselőház december 18-án impeachment alá helyezte Donald Trumpot, aki a vádak szerint nyomást gyakorolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre egy júliusi telefonbeszélgetés folyamán. Trump tagadja a vádakat, szerinte ez csak egy újabb próbálkozás a 2016-os választási győzelmének elvitatására. Az eljárásnak a 2020-as elnökválasztási kampány felpörgése előtt lehet vége, miután a republikánusok részéről nem érkezett támogatás Trump hivatalból való eltávolításához. Ehhez a Szenátus kétharmados támogatása volna szükséges.  

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zhecko
2020. január 14. 08:31
Boszorkányok !!!
scion
2020. január 13. 08:44
még egy múmián is jobban feszül a bőr, mint ezen a két kivénhedt nyanyán
barnabibambi
2020. január 12. 11:43
A húgyagyút valószinüleg kivágják mint macskát xarni!
llnnhegyi
2020. január 11. 14:58
Két igazi boszorkány. Gonoszok, csúfak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!