Izraeli rendőrökkel üvöltözött Macron

2020. január 22. 17:02

Mind ismerjük a szabályokat, ez itt francia terület – kiabálta a francia elnök az izraeli rendőröknek.

2020. január 22. 17:02

A francia elnök magából kikelve üvöltözött Jeruzsálem óvárosában, amikor a Via Dolorosán található Szent Anna templomba akart bemenni – adta hírül a Times of Israel. A twitterre feltöltött videón az látható, ahogy Emmanuel Macron azt kiabálja az előtte álló izraeli rendőröknek: „mind ismerjük a szabályokat, ez itt francia terület”.  

Bár a francia elnök stábja hivatalosan nem közölte a vita okát, a lap információi szerint Macron azért kiabált a helyi rendfenntartókkal, mert azok követték őt a Szent Anna templomba, ami francia területnek számít és ahol nincs intézkedési joga az Izraeli rendőröknek. 

A Szent Anna templomot a keresztesek építették a 12. században, majd az Oszmán birodalom adta Franciaországnak 1856-ban. Ugyanezen a helyen 1996-ban a korábbi francia elnök, Jacques Chirac is hasonló szituációba keveredett, amikor a Szent Anna templomhoz érve felfegyverzett izraeli katonákat talált az épületben. Chirac akkor nem volt hajlandó bemenni a templomba, amíg a katonák el nem hagyták azt.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2020. január 23. 11:46
Macron már bocsánatot is kért.
duzur
2020. január 23. 09:56
De jó lenne, ha minél kevesebb helyen lenne szükség fegyveres örökre !!!
Csomorkany
2020. január 23. 08:39
Kolozsvár meg magyar terület, oszt mégis intézkedtetek. Ez ilyen. Nü?
flesh ripper
2020. január 23. 07:33
Jogalap. Az oszmán birodalom ezernyolcszáz..., nagylelkűen ajándékozgatott lopott keresztény javakat..., Meg minden egyebet. Ja! Tele a Louvre. Vissza Erdélyt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!