Folytatódtak a rendszer elleni tüntetések Teheránban

2020. január 13. 09:53

Ezrek követelték azt, hogy büntessék meg az ukrán repülőgép lelövésének felelőseit.

2020. január 13. 09:53

Vasárnap is tüntetések volt Teheránban a szerdán lelőtt ukrán utasszállító repülőgép miatt. Mintegy háromezer tüntető gyűlt össze az iráni főváros nyugati részén, pár százan pedig két egyetem előtt követelték, hogy mondjon le minden tisztségviselő, akinek része volt a tragédiában. A demonstrálók mindemellett meggyászolták a 176 halálos áldozatot.

Irán kormánya vasárnap bejelentette: munkacsoportot alakít, hogy kiderítse a repülő lelövésének minden részletét. A jelentést Haszan Róháni elnök kapja meg, utána pedig – így a kormány közleménye – történhetnek lemondások, felelősségre vonások.

Twitterre feltöltött videók tanulsága szerint nem csak a fővárosban, hanem más városokban is tüntettek, így Yazdban is:

A repülő lelövését Irán napokig tagadta műszaki hibát valószínűsítve, és csak szombaton közölte, hogy légvédelme okozta a tragédiát – Teherán állítása szerint – tévedésből.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. január 13. 12:17
Görcsösen, de kitartóan folyik a "soft-war" a nyersanyagért. Szankciók, belsö lázítások, gyilkosságok sorozata. Hány atomtudóst gyilkolt eddig le a mosszad?
3M..
2020. január 13. 11:18
Csak ezrei és százai? Az nem valami sok. Hány tízmillióan nem tüntettek? Szebb Jövőt!
Kopa
2020. január 13. 10:24
Iráni tavasz? Ha a haladó demokraták beavatkoznak, borítékolható 10 évnyi válság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!