Vádat emeltek Benjamin Netanjahu ellen

2019. november 21. 18:09

Az izraeli főügyész csalás, közhivatallal visszaélés és vesztegetés miatt emelt vádat az izraeli kormányfő ellen.

2019. november 21. 18:09

Az izraeli igazságügyi minisztérium bejelentette csütörtökön, hogy Aviháj Mandelblitt főügyész vádat emel Benjámin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök ellen csalás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt. 

A zsidó állam történetében először fordul elő, hogy egy hivatalban levő miniszterelnök büntetőügyi nyomozással néz szembe – írja a CNN. A tájékoztatás szerint a főügyész nem fogadta el a kormányfő jogi képviselőinek érvelését a pár héttel ezelőtti meghallgatáson, és eredeti szándékának megfelelően vádat emel három különböző ügyben Netanjahu ellen. A vádak közül a legsúlyosabb az akár 10 év szabadságvesztéssel büntethető vesztegetés.

A politikus tagadja az ellene felhozott vádakat, és korábban kijelentette, hogy nem mond le, akkor sem, ha vádat emelnek ellene.

(MTI, CNN)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paul
2019. november 21. 20:54
Ahh most már érthetõ miért bombázta megint Szíriát... kell keverni a háborús hangulatot, hátha elfelejtik bevinni a hüsire.
__Y__
2019. november 21. 20:42
Végre egy főügyész, aki végzi is a dolgát.
zakar zoltán béla
2019. november 21. 20:11
ssssssssssssssssssssssssssssssssOOOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRROOOsssssssssssssssss
Világpanoráma
2019. november 21. 19:48
Litvánia biztonsága érdekében nagymértékben fejleszti hadseregét: https://vilagpanorama.hu/2019/11/21/litvania-biztonsaga-erdekeben-nagymertekben-fejleszti-hadsereget/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!