Több mint tízezer sárgamellényest tartóztatott le eddig a francia rendőrség

2019. november 08. 18:30

Nagyjából 400 tüntetőt ítéltek letöltendő szabadságvesztésre.

2019. november 08. 18:30

Tízezernél is több sárgamellényes tüntetőt tartóztatott le a francia rendőrség a tüntetések kezdete óta – írja a Le Monde-ra hivatkozva a TASZSZ. A francia lap szerint a bíróságok eddig körülbelül 3000 esetben találták bűnösnek a tüntetőket, egyebek mellett azért, mert tömeges zendülésben és rendőrök megtámadásában vettek részt. Körülbelül 400 esetben ítélték letöltendő börtönbüntetésre a tüntetőket, többeknek közösségi munkát kell végezniük. 

A franciaországi tüntetéshullám 2018 november 17-én indult, eredetileg az üzemanyagárak emelkedése miatt. Az első tüntetésen 282 ezren voltak jelen, de ez a szám azóta folyamatosan csökken. A sárgamellényesek kezdetben csak szocioökonómiai intézkedéseket követeltek, de azóta politikai és a hatóságok elleni követeléseket is megfogalmaztak.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:02
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
vizesnyolcas
2019. november 09. 17:00
Többször mondtam már: Ha polgárháború miatt nem tudják megtartani az elnyert olimpiájukat, akkor még beugorhatunk helyettük.
szemlelo
2019. november 08. 23:15
A sárgamellényesek társadalmi támogatottsága folyamatosan csökken Franciaországban. Macron ezt nem merte volna megtenni egy évvel ezelött, mert akkor az egész országot mozgósította volna maga ellen. Most már megteheti. Kivárta.
tevevanegypupu
2019. november 08. 21:28
Na kérem..nagyszerű példa a magyar rendőrség előtt..a legdemokratikusabb országban nem haboznak egy pillanatig sem.Ezt a jó példát követni kellene..had fussanak az európai magyarok meg a nagyon demokratikus momentumosok, ceusok és dk-s nagyapók és nagyanyók a Kossuth téren..Végre mi kormánypártiak is szeretnénk egy kicsit szórakozni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!