Tarantóban köt ki az Alan Kurdi civilhajó vasárnap, fedélzetén illegális bevándorlókkal

2019. november 02. 16:38

Vasárnap reggel érkezik meg az Alan Kurdi illegális bevándorlókat szállító hajó a dél-olaszországi Tarantóba.

2019. november 02. 16:38

A dél-olaszországi Tarantóban kapott kikötési engedélyt az Alan Kurdi civilhajó, fedélzetén 88 bevándorlóval, ahova a tervek szerint vasárnap reggel érkezik meg.

Az olasz belügyminisztérium közlése szerint a csoport tagjai közül hatvan embert Németország és Franciaország vesz át, ötöt Portugália, kettőt pedig Írország. Huszonegyen Olaszországban maradnak. A migránsok között kilenc olyan kiskorú is van, akinek nincs felnőtt kísérője.

Az Alan Kurdi a Sea-Eye német civil szervezet hajója. Október 26-án líbiai vizeken vette fedélzetére a migránsokat, a műveletet a líbiai parti őrség megpróbálta megakadályozni a vízbe és levegőbe leadott lövésekkel. Az Alan Kurdi pénteken lépett be olasz vizekre, miután hetedik napja várakozott arra, hogy Olaszország biztonságos kikötőt jelöljön ki számára. Az olasz hatóságok ezzel késlekedtek, ezért az Alan Kurdi kapitánya elindult Szicília irányába. Róma végül egy másik kikötőt, a Puglia tartományban található Tarantót jelölte ki.

A jobboldali Liga helyi politikusai bejelentették, hogy az Alan Kurdi érkezésével egy időben migránsellenes tüntetést hirdettek a tarantói kikötőben.

Tarantóba legutoljára október 16-án az Ocean Viking, az Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (Msf) szervezetek közös hajója érkezett meg 176 migránssal.

A Sea-Watch nem kormányzati szervezet bejelentette, hogy péntek éjjel Líbia magasságában az olasz zászló alatt hajózó Asso30 teherhajó 200 személyt vett fedélzetére nemzetközi vizeken. A Sea-Watch a csoport azonnali partraszállásának engedélyezését szorgalmazta az EU-tól.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2019. november 03. 14:52
Ez egyre rosszabb. Kíváncsi vagyok, meddig lehet ezt csinálni. Más kontójára, ráadásul olyanra, aki hozzánk képest nagyon szegény és van közeltartásra szoruló polgára több, mint sok, NEM jótékonykodunk. Ez NEM európai érték, ez inkorrekt.
TAVIROZSA
2019. november 03. 13:17
Azért ez a hajó is "megvívott" líbiai parti őrséggel annak érdekében , hogy "gazdagíthassák" az európai sokszínűséget !! :D :D
retsag
2019. november 03. 12:04
Ezek nem embermentők, hanem katonák. Mint az a rakéta.
mokány
2019. november 03. 08:18
Ez nem embermentés, hanem Európába irányuló telepítés. A globalisták csicskái nem civilek. Az erőszakos telepítés, a nemzetközi jog szerint bűncselekmény. az etnikai tisztogatás egyik formája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!