Von der Leyen: Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a nyelvünket!

2019. szeptember 16. 21:30

Az Európai Bizottság elnöke szerint az EU-t kívülről és belülről destabilizáló erők meg akarják változtatni azt, amit az európai életről gondolunk.

2019. szeptember 16. 21:30

Ursula von der Leyen Margaritis Schinast jelölte az európai élet védelméért felelős alelnöknek, ezt a döntést pedig általános értetlenség fogadta. A Bizottság megválasztott elnöke most azt mondta: az EU nem hagyhatja, hogy mások „elvegyék tőlünk a nyelvünket” – írja a Politico. 

Láttuk, hogy idegen hatalmak hogy avatkoznak a választásainkba kívülről” – írta von der Leyen egy hétfői cikkében. „És láttuk a saját populistáinkat is, ahogy olcsó nacionalista szlogenekkel próbálnak belülről destabilizálni bennünket.

Azt akarják, hogy éppen az ellenkezőjét jelentse ez, mint ami valójában.

Az új portfólió kritikusai úgy jellemezték azt, mint egy a szélsőjobboldaliak kutyasípját. Marine Le Pen francia szélsőjobboldali politikus egy vasárnapi beszédében „ideológiai győzelemnek” nevezte az új portfóliót a Reuters szerint. 

Az új Bizottság elnöke elismerte, hogy az „európai élet” kifejezés valóban vitákhoz vezetett „​​​​​​​a kifejezés konnotációját és koncepcióját illetően”, de szerinte ez egy jó dolog, olyasvalami, amit „​​​​​​​nyíltan kell megvitatnunk.

„​​​​​​​Persze, hogy számítanak a szavak” – írta – „​​​​​​​Én ezt elismerem. Néhányak számára az európai élet egy politikai tartalomtól terhes kifejezés. De nem hagyhatjuk, hogy elvegyék tőlünk a nyelvünket: ez is egy része annak, akik vagyunk.” „​​​​​​​Ne hagyjuk, hogy [a beavatkozó erők] megváltoztassák azt, amit az európai életről gondolunk.” Hozzátette: „​​​​​​​Büszkének kell lennünk az európai életünkre annak minden formájában és dimenziójában, és folyamatosan őriznünk, védelmeznünk és gazdagítanunk kell azt. Ezért volt ez egyike a hat politikai vezérelvemnek, amelyek elnyerték az Európai Parlament támogatását júliusban”.

Von der Leyen hozzátette: „​​​​​​​az európai életért nagy árat fizettünk és nagy áldozatot hoztunk." „​​​​​​​Soha nem szabad természetesnek vennünk - mert nem garántált. Az, hogy Európa külső és belső ellenségei nap mint nap kétségbe vonják az életstílusunkat, bizonyítja ezt.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. szeptember 22. 17:47
Ne vegyék el tőlünk ANYANYELVÜNKET és kultúránkat - talán így helyesebb!
toef36
2019. szeptember 22. 17:45
Ne vegyék el tőlünk ANYANYELVÜNKET és kultúránkat - talán így helyesebb!
Sándor
2019. szeptember 18. 18:33
liberális-zöld-baloldali holokauszt Európa 500 milliónyi őslakosa ellen!!! „Nem szabad megengedni, hogy ezek az erők „átértelmezzék európai életmódunkat”, hiszen éppen „az ellenkezőjét akarják mindannak, amit Európa jelent”. Ezek az erők az EU alapjainak lebontására törekednek és csak azt nézik, hogy miként lehet szembefordítani egymással az európaiakat. Egy „olyan politikában hisznek, amely a megoldás helyett inkább csak hangosan felpanaszolja a problémákat”, ezzel pedig szembe kell szállni!”
Sándor
2019. szeptember 18. 18:31
Európa, az Európaiaké! "A világ más részein az emberek másként szabályozzák az együttélést, mert mindenkinek megvannak a saját hagyományai, elvei és sajátosságai." az EU-ról szóló szerződésben rögzített értékek védelme alkotja „önazonosságunk alapját”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!