Olasz-francia csúcs: ami nem megy Salvinivel, megy Contével

2019. szeptember 19. 11:57

Az Európába érkező menedékkérők elosztásáról kezdett egyeztetést a Rómába szerdán látogató francia elnök.

2019. szeptember 19. 11:57

Emmanuel Macront szerdán azt mondta, hogy az EU eddig nem mutatott elég szolidaritást azokkal az országokkal, ahová a menedékkérők legtöbbje érkezik, így például Olaszországgal. Franciaország készen áll arra, hogy segítse a probléma megoldását, akár a dublini egyezmény felülvizsgálatát is. Erősebb, hatékonyabb megoldás kell, tette hozzá a francia elnök az Euronews római tudósítása szerint.

Az olasz kormány elosztási terve nem tenne különbséget menedékkérők és gazdasági bevándorlók között: Giuseppe Conte szerint kritikus időszakot él Európa, ezért az unió új bizottságának tennie kell a gazdasági növekedés segítéséért, a jobb foglalkoztatásért és biztonságért, a kontinens társadalmi kohéziójának erősítéséért.

Korábban Párizs nem támogatta az olasz kikötőkben partot érő migránsok szétosztási tervét, főleg azért, mert Matteo Salvini volt az olasz belügyminiszter, de úgy tűnik a szerdai találkozó után, hogy az új olasz kormánnyal már kész együttműködni a francia vezetés – állapította meg az Euronews.

A páneurópai hírcsatorna római tudósítója hozzátette: szerinte Emmanuel Macron látogatásának jelképes üzenete, hogy Olaszország ismét közelebb kerülhet az EU döntéshozói erőteréhez, amiben vezető szerepre törekszik Franciaország és Németország. A szövetség erősítésétől a tagállamok, így Olaszország is, azt remélik, hogy jobban érvényesíthetik érdekeiket Európában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2019. szeptember 19. 16:43
"ezért az unió új bizottságának tennie kell a gazdasági növekedés segítéséért, a jobb foglalkoztatásért és biztonságért, a kontinens társadalmi kohéziójának erősítéséért" Tehat a migrik hazaküldése. Megmutatta foga fehérjét Micron. Remélem az olaszok többsége köpött egyet.
Mystes
2019. szeptember 19. 16:17
a háttérben a festmény: Atilla és Leo pápa... Atilla fejbekólintja ezt a két hülyét :)
atila68
2019. szeptember 19. 15:29
Pár év csak és azok közül a nyugat európai menekültek közül aki jól viselkedik, felesküszik a magyar alkotmányra, dolgozik, megtanul magyarul azt befogadjuk.
KannibálTatárÚr
2019. szeptember 19. 13:00
Mi alapján akar ez a két ütődött dönteni az Unió nevében? Ők megegyezhetnek Fro. és Olo. közötti kérdésekről. A Unió dolgairól az Európai Tanácsban döntenek az egyenrangú EU-tagok képviselői. Egyhangú döntéssel. Tehát ha csak egy ország nem egyezik bele a döntésbe, a döntés érvénytelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!