Háromszázezer euróra büntették az Eleonore migránsmentő hajó kapitányát

2019. szeptember 06. 18:08

Elképzelhető, hogy lefoglalják a hajót az olasz hatóságok.

2019. szeptember 06. 18:08

Háromszázezer euróra (csaknem 99 millió forintra) büntették az Eleonore civil hajó német állampolgárságú kapitányát, Claus-Peter Reischt az olasz hatóságok – közölte a Mission Lifeline nevű német civil szervezet pénteken. Axel Steier, a Mission Lifeline szóvivője elmondta, hogy a döntés ellen fellebbeztek.

Ötven százalék esélyt látunk rá, hogy megússzuk a bírságot” – tette hozzá Steier. A szóvivő szerint Reisch védelmére hozható fel, hogy kényszerhelyzetben volt. Az Eleonore hétfőn az olasz hatóságok tilalma ellenére kikötött a szicíliai Pozzallóban mintegy száz migránssal a fedélzetén. A hajót lefoglalták. „Számolunk azzal, hogy elveszíthetjük a hajót” – mondta a szóvivő. Steier 300 ezer euróra becsülte a jármű értékét, amelynek felét a technikai berendezés teszi ki. Elmondta, hogy adományokból már összegyűlt egy új hajó vételárának fele. „​​​​​​​Hibás döntés lenne most feladni” – érvelt.

A szervezet az előző évben elveszítette Lifeline nevű hajóját, amelyet Máltán foglaltak le.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2019. szeptember 07. 18:44
A vazallus olasz és európai országoknak tilos az , ami az usának és izraelnek szabad. Élessel, rakétával is lőni a nemzetbiztonsági kockázatokra.
luzitanxaver
2019. szeptember 06. 19:50
Majd kifizeti valami “filantróp” a szivarzsebéből, aztán mehet szépen minden tovább. Visszatartó ereje nullánál kevesebb.
Tárkány Álmos
2019. szeptember 06. 19:01
Az ausztrál parti őrség módszere a tuti: rakománnyal együtt visszakísérik a hajót a kiindulási oontra, majd ott kiszállítják őket. Aztán meg elsüllyesztik a hajót.
zakar zoltán béla
2019. szeptember 06. 18:45
SALVINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SALVINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SALVINI!!!!!!!!!!!!!!!SALVINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!