Brexit: Párizs nem menne bele a halasztási kérelembe

2019. szeptember 09. 13:42

Nincs olyan körülmény, ami okot adna arra, hogy egyáltalán elgondolkodjanak egy ilyen kérésen – indokolta a francia külügyminiszter.

2019. szeptember 09. 13:42

A székben hátra dőlve, karba tett kézzel nézik Párizsból, ahogy London újabb kísérletet akar tenni az október 31-i brexit elhalasztására – írja a Euronews. A portál hozzáteszi, hogy a brit kormányoldal arra készül, hogy megfúrja a törvényt, amivel megállapodás híján a brexit idejének kitolását kellene kérnie, ellenzéki oldalon pedig azon dolgoznak a jogászok, hogy legyen halasztás.

Ennek a jogászkodásnak a hiábavalóságára világított rá a francia külügyminiszter egy vasárnapi nyilatkozatával.

A briteknek meg kell mondaniuk, mit akarnak” – jelentette ki Jean-Yves Le Drian.

Arra az újságírói kérdésre, hogy egy esetleges halasztási kérelemre hogyan reagálna a francia kormány, a külügyminiszter elég határozott választ adott.

Jean-Yves Le Drian azt mondta, hogy a jelenlegi ismeretei szerint nincs olyan körülmény, ami okot adna arra, hogy egyáltalán elgondolkodjanak egy ilyen kérésen.

Boris Johnson azt szeretné, ha újragondolnák az elődje és az unió között megkötött kilépési megállapodásból a biztosítékot, amivel továbbra sem kellene határellenőrzés Írország és a britek által uralt Észak-Írország között.

Párizs korábban sem volt nagy támogatója a brit halasztási kérelmeknek főleg azért, mert Franciaország kimondottan jól járna egy rendezetlen brexittel.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2019. szeptember 10. 11:45
Na azért erre nem mernék mérget venni, hogy a franciák tényleg meg is vétóznák a halasztási kérelmet, de mondjuk ez a Brexit saga már kezd unalmas lenni. Csodálkozom, hogy a Netflix még nem csinált sorozatot a Brexit szappanoperából...
Csigorin
2019. szeptember 09. 21:21
Meg meglatjuk... ha ratok szol Gyuri ba
luisbathhelena
2019. szeptember 09. 17:09
Az angolok eddig 2 világháborúban húzták ki őket a szarból. Az első alkalommal keresztbe tesznek hálából. Tiszta románok.
zakar zoltán béla
2019. szeptember 09. 16:48
Micron Marat bárdja alá-való...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!