Guaidót egy askenáz rabbi fogja képviselni Izraelben

2019. augusztus 22. 09:56

Pynchas Brener hivatalosan diplomáciai megbízott lesz Jeruzsálemben.

2019. augusztus 22. 09:56

A venezuelai kormányzat diplomáciai képviseletet küld Izraelbe, miután a zsidó állam egyik annak az 50 országnak, amely elismerte Juan Guaidót Venezuela törvényes vezetőjének – írja a Neokohn az Arutz7 nevű izraeli portálra hivatkozva. Ezért a venezuelai ideiglenes elnök, Guaidó diplomatának nevezte ki Pynchas Brenert, az ország korábbi askenáz főrabbiját, és Izraelbe küldi, mint nagykövetet.

Brener életéről annyit írnak a cikkben, hogy a 88 éves férfi Lengyelországban született és négy esztendős volt, amikor a szülei Dél-Amerikába emigráltak. Jelenlegi megbízatása előtt az Israelita de Caracas zsinagóga rabbijaként szolgált.

Brener kinevezését a caracasi kongresszus támogatta. Bár de facto diplomataként fog működni, hivatalosan „diplomáciai megbízott” státuszt fog kapni.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
István53
2019. augusztus 22. 14:49
88 éves... az nem egy mai darab....Még ha tudnám is a teljesítményét,akkor is NEM küldök egy már kissé szenilis férfit sehová sem.
mo ching
2019. augusztus 22. 14:24
Még hatalomra sem került, már osztogatja a pozíciókat. Tipikus libsi-bolsi mentalitás.
annamanna
2019. augusztus 22. 13:26
"A venezuelai kormányzat diplomáciai képviseletet küld Izraelbe, miután a zsidó állam egyik annak az 50 országnak, amely elismerte Juan Guaidót Venezuela törvényes vezetőjének" Mi benne vagyunk ebben az ötven országban? Mert ha igen, akkor a cikk miért úgy fogalmaz, hogy Guaidót képviseli a rabbi, miért nem úgy, hogy Venezuelát? Vagy azt még a Neokohn sem feltételezi, hogy egy askenázi rabbi képes volna egy dél-amerikai ország népének képviseletére.... ő csak a felsővezetőt képviseli, nem az országot!
kispufi
2019. augusztus 22. 12:42
Megbízatása húsz évre szól, újabb húsz év automatikus meghosszabbodási opcióval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!