A Wind of Change-re búcsúzott Ursula von der Leyen

2019. augusztus 16. 10:41

A hagyományok szerint a vezető politikusok búcsúünnepségükön kérhetnek egy dalt a hadsereg fúvószenekarától.

2019. augusztus 16. 10:41

Hivatalosan is elbúcsúzott a német védelmi miniszteri pozíciótól Ursula von der Leyen – írja az Euronews.

Az Európai Bizottság következő elnöke egy kitüntetést is átvehetett a leköszönő német államfőknek, kancellároknak és védelmi minisztereknek járó katonai ünnepségen több mint ötéves munkájáért.

A hagyományok szerint a vezető politikusok búcsúünnepségükön kérhetnek egy dalt a hadsereg fúvószenekarától. Von der Leyen választása a hannoveri Scorpions együttes dalára, a Wind of Change-re esett. Bár a politikus Hannoverbe járt egyetemre, valószínűleg inkább azért választotta ezt a dalt, mert az az európai rendszerváltások szimbólumává vált.

A politikust november elsején iktatják be az Európai Bizottság elnökének. A kereszténydemokrata politikus utódja párttársa, Annegret Kramp-Karrenbauer a német védelmi tárca élén.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. augusztus 16. 19:30
Hát német dalt nem választhatott. Akkor még rásütötték volna, hogy nacionalista. A német katonazenekar már nem adhat elő német dalokat. De szerencsére a japán filharmonikusok még igen: https://www.youtube.com/watch?v=uSQKdpDnX2w
Takita
2019. augusztus 16. 18:11
Az égő fáklyák a nácik nürnbergi fáklyás rendezvényeit juttatják sokak eszébe. Jobban kellene vigyázni!
pemete jakab
2019. augusztus 16. 17:36
Az EU tudja hogy vágja maga alatt a fát. Leyennel jó úton van afelé, hogy szétessen. Ne örülj, barom fideszes, mert ezzel az ellentétek is kiéleződnek, és mi a rövidebbet fogjuk húzni.
kizökkentidő
2019. augusztus 16. 13:50
Idehaza az ellenzéki újságírók húzzák el a nótáját a távozó politikusnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!