Újabb migránsokat mentett ki a Sea-Eye mentőhajója a Földközi-tengeren

2019. július 09. 01:27

Amint visszatért Líbia partjaihoz.

2019. július 09. 01:27

Negyvennégy menedékkérőt mentett ki hétfőn a Sea-Eye német nonprofit szervezet Alan Kurdi nevű mentőhajója a Földközi-tengeren, röviddel azt követően, hogy visszatért a Líbia partjainál lévő műveleti területére.

A mentést a máltai hatóságokkal együttműködve hajtották végre – közölte a regensburgi székhelyű civilszervezet a Twitteren.

Az emberek egy fából készült lélekvesztőn indultak útnak Európába. Őket a magánkézben lévő Colibri nevű felderítő repülőgép észlelte.

„A máltai haditengerészet hajója indult útnak, hogy átvegye (a migránsokat) az Alan Kurdiról, és partra vigye őket” – írta mikroblogján a Sea-Eye. A máltai hatóságok egyelőre nem erősítették meg ezt az értesülést.

Málta vasárnap egyezett bele, hogy partra engedjen 65 migránst, akiket korábban az Alan Kurdi mentett ki. A vallettai kormány ezt azzal a feltétellel engedélyezte, hogy a menedékkérőket egy máltai hadihajó veszi át, és a 65 embert azonnal szétosztják az Európai Unió bizonyos tagállamai között. Az Alan Kurdi ezt követően visszatért a líbiai partokhoz.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter nem engedi, hogy kikössenek az olaszországi kikötőkben a humanitárius szervezetek Földközi-tengeren életeket mentő hajói, amelyeket azzal vádol, hogy valójában ösztönzik az illegális bevándorlást.

Olaszországban a múlt hónapban fogadtak el egy – Salvini és bevándorlásellenes Liga nevű pártja által szorgalmazott – rendeletet, amely súlyos pénzbírsággal sújtja az ilyen civil szervezeteket, amennyiben engedély nélkül belépnek az olasz területi vizekre.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2019. július 09. 20:10
Már igazán elgondolkozhatna Európa, hogy kinek kellene a terheket hordozni, a migráns-válság kezelésében! Azoknak a gyarmattartó népeknek, akik kirabolták a gyarmataikat, és a gyarmattartásbol jól éltek, és meggazdagodtak!!.........ideje lenne visszaadni valamit nekik, ott ahonnan most menekülnek!!
gacsat
2019. július 09. 12:51
Torpedóóóó!
Megtalálta
2019. július 09. 12:04
Jaja istenem, életeket mentenek a hős civilek hajói, mi ez a gyogyós megfogalmazás? Nem óvodában vagyunk, tök fölösleges ez a gügyögés. A négerek kihajóznak a nemzetközi vizekre, hogy onnan Európába vitessék magukat. Igen, A Földközi tenger mélyvíz. Aki oda kimegy, a saját életét kockáztatja. Vállalja érte a felelősséget. Leszarom az ezeregyéjszaka gonosz embercsempészének meséjét is. Az embercsempészek éhenhalnának, ha nem lenne elegendő fizető ügyfelük. Ez a sok szerencselovag, meg a mocskos, bülbülszavú baloldali politika, amelyik legitimálni próbálja ezt az embercsempészetet, ezek miatt fulladnak emberek a Földközi tengerbe, nem azok miatt, akik védik a határokat.
pesti051
2019. július 09. 11:26
Nehéz lesz megállítani a bevándorlást, bevándoroltatást... Európa lakossága elöregedett, viszont az anyagi javak olyan mennyiségét állítja elő nap, mint nap, aminek VEVŐT kell biztosítani, MINDEN ÁRON.... Az európai emberek nagy részének már mindene megvan ami az életéhez kell, ő már nem nagyon fog jelentősebb keresletet generálni (öreg ember meg amúgy sem adja ki a pénzét már új dolgokra), ezért van ez a nagy "piaci nyomás", hogy minél több ember jöjjön Európába, akik majd fellendítik a fogyasztást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!