Obama stratégája segíti majd Netanjahu fő riválisát

2019. július 10. 11:39

Joel Benenson már számos amerikai szenátor, kormányzó és polgármester mellett ellátott tanácsadó szerepet, emellett cégeknek és vállalatoknak is felkínálja szolgáltatásait, legutóbb a Facebook bérelte fel.

2019. július 10. 11:39

Az újabb választások közeledtével a zsidó származású Joel Benenson Beni Gantz ellenzéki politikai formációját, a Kék és Fehér pártot erősíti majd jövő hónaptól Izraelben – számolt be a Neokohn a Times of Israel alapján szerdán.

Ismeretes, a volt izraeli vezérkari főnök, Beni Gantz vezette Kék és Fehér párt 35 mandátumot szerzett az áprilisi előrehozott választásokon Netanjahu jobboldali Likud pártjával fej-fej mellett, azonban nem sikerült elég támogatást szereznie, hogy kibillentse a nyeregből az izraeli politikában évek óta sikerrel manőverező vezetőt.

A Times of Israelre hivatkozva a Neokohn azt írja, bizonyos szakértők szerint a centrista párt hiányos, inkonzisztens kampányt vitt, ami távolról sem ért fel a Likudéhoz, illetve a választások óta gyenge, nem viselkedik Netanjahu erős ellenzékeként.

Bár Benenson számos sikert könyvelhetett el Obama volt elnökkel kapcsolatban, legutóbbi Hillary Clintonnal kapcsolatos törekvései a 2016-os választások során bukással végződtek.

Ahogy a Neokohn megírta, a párt médiaértesülések szerint egy második stratégát is felbérelt, azonban őt egyelőre nem nevezték meg. A Kék és Fehér párt fő politikai stratégája továbbra is Israel Bachar marad.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2019. július 10. 13:29
Hajrá Bibi, had szívjanak a hazai libsik-bibsik! A "barátom" ellenfele az enyém is..... Magyarországnak a LIKUD győzelme az előnyös!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!