Német külügyminiszter: Ne nyilvánítsák bűnözőknek a migránsokat mentő jótékonysági szervezeteket!

2019. június 29. 17:57

Heiko Maas kifogásolta, hogy az olasz hatóságok eljárást indítottak a migránsokat mentő Sea-Watch 3 civilhajó német kapitánya ellen.

2019. június 29. 17:57
A német külügyminiszter arra figyelmeztette szombaton az olasz hatóságokat, hogy ne nyilvánítsák bűnözőknek azokat a jótékonysági szervezeteket, amelyek migránsokat mentenek a Földközi-tengeren.

A Sea-Watch 3 civilhajó őrizetbe vett német kapitánya ellen illegális bevándorlás elősegítése, olasz katonai hajóval szemben tanúsított ellenállás, valamint hajószerencsétlenség okozás szándéka címén indított eljárást az illetékes olaszó ügyész. A kapitány akár tízéves börtönbüntetést is kaphat.

„A tengeri mentőket nem lenne szabad kriminalizálni” – írta Heiko Maas a Twitteren, hozzátéve, hogy az olasz igazságszolgáltatásnak kell mielőbb tisztázni a vádakat.

A Sea-Watch 3 szombat reggel a hatósági tilalom ellenére kikötött Lampedusa szigetén a fedélzetén több mint ötven migránssal. Az olasz ügyészség szerint a kapitány ellenállást tanúsított az olasz pénzügyőrség katonai hajóival szemben, sőt majdnem nekihajtott az egyik katonai hajónak, amelyet a parti dokknak szorított és így akár el is süllyeszthetett volna. A kapitányt a pénzügyőrség emberei vezették el, jelenleg a pénzügyőrség fogdájában tartózkodik Lampedusán, innen a tervek szerint hétfőn szállítják át Agrigento egyik börtönébe.  

Matteo Salvini olasz belügyminiszter közösségi oldalán azt írta az esettel kapcsolatban, hogy „a bűncselekményt" elkövető kapitányt őrizetbe vették, és a „kalózhajót" lefoglalták.

(MTI)

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. július 02. 09:09
"Német külügyminiszter: Ne nyilvánítsák bűnözőknek a migránsokat mentő jótékonysági szervezeteket!" A dolog sem logikailag, sem erkölcsileg nem stimmel. Mert ha a "migránsokat mentő jótékonysági szervezetek" törvénybeütköző módon "mentik" úgymond az akármit, ráadásul rosszhiszeműen, mert tudják, hogy törvénybe ütköznek, akkor azokat miért nem lehet bűnözőnek nyilvánítani? Igaza van Bogár Lászlónak, mindent a beszédtér kijelölése a tematizálási hatalom határoz meg. Ha ennek a globális gazember bandának sikerül majd a vérfarkasokat áldozatnak és szűzkislánynak beállítani, akkor ezentúl a mesékben a fertelmes Piroska fogja felzabálni a szegény kis vérfarkast és Londonyország szabad független iskoláiban egyenesen tanítani fogják, hogyan kell megkéselni a gyaur kutyákat.
szodabár
2019. július 01. 09:28
Tengeri mentők!Csak 3000 euró a tarifa odáig. Az idióta liberálbolsikon kívül ki hisz nekik?
nyugalom
2019. június 30. 14:21
Azok, akik szervezik, összegyűjtik az embereket, akiknek fogalmuk sincs Európáról, a viszonyokról - na, azok a gyalázatos bűnözők! A nagy mentők pedig a társaik! Mivel bíztatják őket, miféle élet várhat itt rájuk, az idegenben, minden más, a kultúra, az étkezés, a nyelv, stb.! Ki fogja őket eltartani?
mokány
2019. június 30. 11:10
Nincs aki följelentse a német külügy minisztert bűnpártolásért ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!